logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton má po “hrozné” sobotě poraženeckou náladu: Určitě tu nevyhrajeme

F-HH2-kXMAANQ1o
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2023

Mercedes je obvykle při práci s pneumatikami vzorový, a proto má tak dobré závodní tempo. Sprint v Sao Paulu byl však výjimkou, která Lewise Hamiltona naplnila frustrací. Britský jezdec už dnes hodil flintu do žita a říká, že v neděli určitě nebude bojovat o vítězství.

Oba Mercedesy vstoupily do sprintu fenomenálně. George Russell se dostal před Sergia Péreze a Landa Norrise, Lewis Hamilton si zase poradil s Pérezem. Fanoušci bojů o první příčky si v té chvíli povzdechli, protože už začínalo být jasné, že Verstappen neohroženě dojede k dalšímu triumfu.

Zdálo se, že jedinou nadějí bude Mercedes, ale nebyl. Britové se propadli nejen zpět za Landa Norrise a Sergia Péreze, ale Lewis Hamilton i za Leclerca a Cunodu. Kdyby měl sprint o kolo více, téměř určitě by byly škody ještě větší. Carlos Sainz a Daniel Ricciardo dojeli do cíle nalepení na zadním křídle sedminásobného šampiona.

“Bylo to hrozné, ani trochu jsem si to neužil,” odpověděl před mikrofonem Sky Sports utrápený Lewis Hamilton. “Odstartoval jsem dobře, ale pak jsem se prostě trápil s balancem. Auto bylo nedotáčivé, ale místy jsem dostával přetáčavé smyky. Už od raného začátku jsem bojoval s monopostem.”

Pilot Mercedesu byl v posledním kole o 2,106 sekundy pomalejší než Júki Cunoda, který si s ním poradil na konci sprintu. “Na konci mi nic nezbylo v pneumatikách. A teď netuším, jak to před nedělí napravím,” zoufal si.

Auta jsou stále v parc fermé, takže velmi velké změny na monopostu jsou vyloučené. Mercedes se může pohrát s nastavením předního křídla nebo stisknout pár tlačítek na volantu, ale pomůže to? Hamilton nemá velká očekávání.

“V neděli to bude velmi dlouhé odpoledne, to určitě. Mohu se jen domnívat, že mám špatně nastavený monopost. Taková je realita. V neděli budu bojovat naplno, ale nevyhrajeme, to je jisté,” prohlásil s trochu poraženeckou náladou. “Pokusím se jen lépe managovat pneumatiky.”

Související zprávy

Diskuze