logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton ukazuje prstem na vylepšení: Ani jsem na to netlačil

Lewis Hamilton v štrku
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:46

Mercedes se v pátek nadechoval k další ofenzívě. George Russell bojoval o pole position a nebýt žlutých vlajek, do tohoto boje by se zapojil i Lewis Hamilton. Jak jsme však v této sezóně viděli už mnohokrát, monopost W15 předvedl další výkonnostní obrat o 180 stupňů. V nedělním závodě doplatil na chování svého vozu Lewis Hamilton.

Sedminásobný šampion odmítl, že by za jeho vypadnutím byla jezdecká chyba. V tomto tvrzení ho podpořil i Toto Wolff. Ani jeden z nich si však neuměl vysvětlit, co se vlastně stalo. Je jasné, že Hamilton se ve třetím kole závodu jen zřídka dopouští takových chyb, ale i on mohl jen hádat, co způsobilo jeho brzké vypadnutí.

„Měl jsem skvělý start, cítil jsem se dobře a posunul jsem se na dvanácté místo. Takovou první zatáčku jsem už dlouho neměl,“ začal Lewis Hamilton hodnocení svého krátkého účinkování v nedělním závodě pro Motorsport.com. „Vůbec jsem na to netlačil, jen jsem se snažil rozjet a zahřát pneumatiky.“

„Auto však začalo poskakovat. Levá přední náprava začala poskakovat a nakonec se roztočil zadek. Bylo to úplně stejné jako Georgeova nehoda v sobotní kvalifikaci,“ řekl Hamilton.

Mercedes představil v Austinu poslední letošní balíček vylepšení. Toto Wolff se o něm vyjádřil optimisticky a zpočátku se zdálo, že doručil požadovaný výkon. Dokonce i samotní piloti se o něm po pátku vyjádřili pozitivně. Po nedělních hodinách však Lewis ukázal prstem právě na vylepšení jako na možnou příčinu jeho hodin v předposlední zatáčce.

„V prvním tréninku došlo k něčemu velmi podobnému, když jsem se roztočil ve třetí zatáčce, což se téměř vůbec nestává. Za všechny ty roky jsem se na této trati nikdy neroztočil ve třetí zatáčce. Jak jsem řekl, George měl včera zřejmě stejný problém, dnes se vrátil ke staré specifikaci monopostu a na trati vypadá dobře. Možná je tedy něco s vylepšeními,“ míní Hamilton.

Na otázku, zda by to mohlo znamenat návrat ke staré specifikaci v Mexiku, odpověděl: „Důkladně to prozkoumáme. Po dnešku se podíváme na data a uvidíme, jestli příští týden nasadíme novou specifikaci, nebo starou.“

Pro Mercedes to byl další pozitivní začátek víkendu, další zmatení v jeho prostředku a další konec v řece slz. Tento tým zažívá naprosto hororovou sezónu. Už to nebude trvat dlouho a tato noční můra skončí. Podle Hamiltona na tom byl jeho monopost tak, že ve štěrkové zóně nebo bariéře by skončil dříve či později.

„Kdyby nedošlo k tomu poskakování ve třetím kole, podle mě by se to stalo v dalším kole, protože s autem něco nebylo v pořádku. S tímto novým balíčkem to byl celý víkend o tom samém. Je to zdrcující, ale je to tak, jak to je,“ dodal Lewis.

Související zprávy

Diskuze