logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris je ze svého kola šokován, Piastri sprint zabalil

Lando Norris
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerlvčera 08:49

Sprintová kvalifikace v podání McLarenu se dá jednoznačně označit za zklamání. Vždyť jak jinak lze popsat čtvrté a šestnácté místo pro tým, který byl v uplynulém období dominantní silou.

Lando Norris ve vysílačce štiplavě okomentoval své závěrečné kolo, kterým se vtěsnal mezi obě Ferrari, jen o šest tisícin před Carlose Sainze. Po dojezdu prohlásil, že jeho jízda byla „na hovno“.

„To kolo bylo až šokující. Celý den jsem se trápil s balancem i nastavením. Čtvrté místo nemůžu označit za nic skvělého, na druhou stranu, mohlo to dopadnout mnohem hůře, proto se jistým způsobem i těším,“ prohlásil Lando Norris.

McLaren přivezl do Austinu vylepšení týkající se předního křídla, zavěšení a drobných změn v zadní části auta. Podle Norrise byl monopost velmi podobný balíčku, který měl britský tým k dispozici také v předchozích závodech.

Podle pátečních výsledků to vypadá, že britská stáj nebude v Austinu dominantní silou, což není v boji o titul dobrá zpráva. „Netuším, jaké je naše závodní tempo. Ve sprintu jsem pořád kousek od čela, takže můj plán je posunout se dopředu. Netuším však, nakolik to bude možné. Páteční pořadí zhruba odpovídá tomu, co jsme si podle tempa zasloužili,“ dodal britský pilot.

Mnohem hůře dopadl Oscar Piastri, který totálně vyhořel. Po neideálním prvním pokusu v SQ1 se v tom druhém v závěrečném sektoru nevešel do limitů trati a spadl na šestnácté místo. Ve sprintu ho tedy čeká dlouhá cesta na bodované příčky.

„Vjel jsem do devatenácté zatáčky příliš rychle a tohle je výsledek. Většina kola byla přitom v pořádku,“ povzdechl si australský pilot, který už sprint jako takový raději pomyslně zabalil a více se soustředí na hlavní kvalifikaci na závod.

„Bude pro mě těžké dostat se ve sprintu na body, ale pokusím se o to. Jedna dobrá věc na sprintových víkendech je, že v sobotu máme v kvalifikaci další šanci.“

Je tedy McLaren i pocitově slabší než v předchozím období? „Naše tempo možná není tak dobré jako v předchozích závodech. Avšak nemyslím si, že jsme slabší, spíše ostatní jsou silnější. Nezaostáváme však o míle, stále jsme v boji na čele, jen je to pro nás těžší,“ uzavřel Oscar Piastri.

Související zprávy

Diskuze