logo F1zpravy.czF1online.sk

Mezi zklamání pátku se zařadil i Pérez: Zkrátka jsem se až příliš trápil

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2024

Sprintový formát možná má hromadu kritiků, ale jedna věc se mu musí nechat – po jediném volném tréninku je pravděpodobnost chyby mnohem vyšší. V páteční sprintové kvalifikaci v Austinu se spálili Oscar Piastri (vypadl už v SQ1) i Sergio Pérez. Pilot Red Bullu odstartuje do sobotního zkráceného závodu až z jedenáctého místa.

Pro Checa to nebyla vůbec povedená zkrácená kvalifikace. Chyba v SQ1, když v prvním pokusu porušil traťové limity, ho ještě nemusela mrzet, ale v SQ2 už mu štěstí nepřálo. Jeho druhý pokus byl mnohem horší než jeho týmového kolegy Maxe Verstappena. Pérez byl o téměř vteřinu pomalejší a zapsal další velmi nelichotivý výsledek.

„Je to velmi frustrující,“ povzdechl si mexický závodník po dalším z neúspěšných dnů. „Mezi SQ1 a SQ2 jsme neukázali žádný progres, pokud jsme ve skutečnosti neudělali krok zpět při přípravě pneumatik, takže to bylo velmi složité. Doufejme, že se budeme dál učit. Potřebujeme se ujistit, že v sobotní kvalifikaci dokážeme poskládat všechno dohromady.“

„Z kola jsem neměl dobrý pocit. Už od začátku svého pokusu jsem bojoval v rychlé sekci prvního sektoru. Až příliš jsem se trápil, takže se na to musíme podívat a před zbytkem víkendu nás čeká nějaká práce,“ dodal Pérez.

Je to obraz a výsledek, který jsme v posledních letech viděli už několikrát. Max Verstappen dostal svůj monopost na špičku, přestože nebyl největším favoritem víkendu. Naopak Pérez se opět nevešel ani do nejlepší desítky. Tým nasadil tento víkend vylepšení a znovu se nabízí otázka, proč se Checovi znovu nedařilo.

„Myslím, že jsme se trochu trápili s kvalitou jízdy v rychlých zatáčkách. Budeme se na to muset podívat, ale v tréninku vypadalo naše závodní tempo velmi slibně. Stále máme před zbytkem víkendu nějakou práci, ale nejdůležitějším cílem pro nás je, abychom se kvalitně předvedli v závodě,“ řekl Pérez.

Související zprávy

Diskuze