logo F1zpravy.czF1online.sk

Možná jsme našimi vyjádřeními vyvinuli na Daniela příliš velký tlak, přiznal Mekies

Daniel Ricciardo a Laurent Mekies
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 14:59

Je úterý po Velké ceně Singapuru a v tuto chvíli stále čekáme na oficiální vyjádření Red Bullu. Bude kariéra Daniela Ricciarda ve Formuli 1 pokračovat i v Austinu? V paddocku na okruhu Marina Bay se tato otázka zdála být vyřešena, ale oficiální oznámení stále nepadlo. Jezdecká sestava týmu VCARB byla letos předmětem diskusí a komunikace zástupců stáje, jak přiznal i Laurent Mekies, možná nebyla vždy adekvátní.

V Singapuru jsme se ocitli v poněkud zvláštní situaci, kdy vše nasvědčovalo tomu, že v Austinu nastoupí Liam Lawson. Nechyběly emotivní rozloučení, shrnutí celé kariéry a slzy na krajíčku. Red Bull se však nezapojil a mlčí i v úterý po závodě. Přijde oficiální oznámení?

Na toto téma se mluvilo i v předchozích měsících. Byla to součást debaty o možné výměně Sergia Péreze. Na jeho místo měl nastoupit Ricciardo a sedačku v týmu VCARB měl zaujmout Liam Lawson. Daniel však svými výkony nepřesvědčil a nyní je sám na odstřel, i když oficiální kanály Red Bullu stále mlčí.

„Není nic špatného na tom, že chceme vyhodnotit výkonnost našich jezdců po několika velkých cenách. Možná jsme o tom však mluvili příliš veřejně,“ přiznal šéf stáje Laurent Mekies, kterého cituje portál RACER. „Udělali jsme to v úvodní části sezóny, udělali jsme to i před letní přestávkou. Pokud se nemýlím, řekli jsme, že si promluvíme i po Singapuru a uvidíme.“

„Je to součást hry. Určitě však někdy cítíte, že jste zašli příliš daleko a vytvořili na jezdce – v tomto případě Daniela – příliš velký tlak. Bylo toho na něj v této sezóně moc. Zčásti to pro něj byl nenápadný rok, někdy to bylo obtížné a Singapur byla určitě jedna z nejtěžších velkých cen. Samozřejmě, tihle kluci jsou špičkoví sportovci a vědí, jak se s tím vyrovnat, ale někdy je to trochu zbytečné,“ dodal Mekies.

Co to tedy znamená? V podstatě nic. O jezdecké otázce VCARB-u se opět hodně mluvilo a podle šéfa stáje to nebylo nevyhnutelné. Hodně se však mluvilo i o Ricciardových výkonech, a ty nebyly ideální. Potvrdilo se to i v Singapuru, kde tým měl mít teoreticky výbornou výkonnost, ale Australan to opět nepotvrdil.

„Daniel byl po celý víkend velmi rychlý, ale nešlo mu to ideálně na měkkých pneumatikách. Pole je vyrovnané a nemůžete ztratit jednu desetinu tady, druhou desetinu tam, když jde o všechno. Samozřejmě, situaci nepomohla celková náročnost víkendu v Singapuru,“ dodal Mekies.

Související zprávy

Diskuze