logo F1zpravy.czF1online.sk

Colapinto má za sebou křest ohněm: V Baku budu lépe připraven

Franco Colapinto
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 9. 2024

Franco Colapinto má za sebou pozitivní start kariéry ve Formuli 1. I když bychom po zkušenostech s Nyckem de Vriesem neměli propadat přílišné euforii, argentinský pilot měl po závodě v Monze všechny důvody ke spokojenosti. Dvanácté místo a téměř bezchybný víkend bylo přesně to, co při svém křtu ohněm potřeboval.

Colapinto udělal vše, co bylo třeba. Neudělal žádnou větší chybu, ačkoli ta kvalifikační ho v sobotu velmi mrzela. Svedl několik pěkných soubojů kolo na kolo a dokázal si poradit. Celkové dvanácté místo mezi veterány Alonsem a Ricciardem je výsledek, který by před startem víkendu určitě bral všemi deseti.

„Na první závod to nebylo špatné,“ řekl Colapinto po jeho skončení. „Auto bylo velmi silné a samozřejmě jsem velmi spokojen s naším výkonem tento víkend. Před závodem jsem čelil mnoha otázkám – v monopostu F1 jsem nikdy neodjel stint na více než osm kol a dnes mě jich čekalo přesně padesát tři na velmi horké trati.“

„Samozřejmě, teď si můžu přenést spoustu informací na simulátor a lépe pochopit mnoho věcí, na kterých je třeba pracovat. Celkově to však byl velmi pozitivní víkend. Šel jsem do toho krok za krokem a s každým výjezdem na trať jsme se zlepšovali. Kvalifikace byla po té malé chybě frustrující, ale v závodě jsme tvrdě pracovali, abychom se posunuli opět dopředu,“ dodal Colapinto.

Nyní však argentinského mladíka čeká opravdová zkouška. Před námi jsou náročné městské okruhy v Baku a Singapuru. Na žádném z nich nikdy nejezdil v juniorských sériích a tyto tratě krutě trestají každou drobnou chybu.

„Víkend Formule 1 sestává z mnoha položek. V první řadě jsem nemohl absolvovat normální přípravu, protože rozhodnutí přišlo na poslední chvíli. Trať v Baku neznám, ale zároveň se budu moci mnohem lépe připravit, což mi hodně pomůže. Zkrátka potřebujeme pokračovat v práci,“ konstatoval argentinský mladík.

„Byly tady věci, na které jsem nebyl zvyklý, ale začínám je lépe chápat a také se přizpůsobovat. Celé je to součást procesu. Dnešní výsledek je pozitivní – tým je spokojený a já jsem také spokojený s pokrokem. Těšíme se na další závod,“ dodal Colapinto.

Související zprávy

Diskuze