logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen má nyní stejné problémy, jaké jsem měl já většinu sezóny, tvrdí Pérez

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 9. 2024

Až do letní přestávky byl Sergio Pérez pod palbou. Nedokázal se totiž vyrovnat svému týmovému kolegovi, což mu vyčítali prakticky všichni. Nyní se interní souboj v Red Bullu začíná vyrovnávat, ale není to tím, že by se Mexičan zlepšil. Jen Max Verstappen zažívá to, s čím se Checo trápí už od závodu v Imole.

Během posledních dvou týdnů jsme Maxe Verstappena slyšeli použít slovo „neovladatelné“ častěji než za předchozí tři sezóny. Monopost vůbec nespolupracuje a nikdo mu nerozumí. Doposud se s ním sžíval alespoň Verstappen, ale i to je už minulostí.

„Já mám opravdu pocit, že jsem na stejné lodi jako v posledních deseti závodech,“ nevidí velké rozdíly v chování monopostu Sergio Pérez, kterého zpovídal oficiální kanál F1. „Ale najednou stejné problémy postihly i Maxe. Máme v tom tedy trochu zmatek, ale z dat je jasné, kde je ten problém.“

Podle sobotních vyjádření Christiana Hornera to však až tak jasné není. Šéf týmu vysvětlil, že se inženýrům nepodařilo odstranit problémy auta ani tím, že Verstappenovi nasadili balíček postavený kolem podlahy z úvodu sezóny.

Sergio Pérez je však poměrně konzistentní. Od VC Emilia Romagna sbírá téměř výlučně jen sedmá a osmá místa, případně vypadnutí. V Monze opět skončil na chvostu jezdců ze čtyř top týmů.

„Jsem dost zklamaný,“ přiznal Pérez po další osmé příčce. „Očekával jsem, že to bude náročné, ale ne, že to bude tak špatné. V podstatě jsme byli pomalí a měli jsme vysokou degradaci pneumatik, zejména na středně tvrdé sadě.“

Mexičana jsme však viděli i uprostřed poměrně dlouhého souboje s Georgem Russellem, který rozhodně nepomohl stavu jeho pneumatik. Pomohl však jeho kolegovi, což je důležité pro oba šampionáty. „Myslím si, že to trochu uškodilo mému závodu, že jsem George držel za sebou.“

„Pro nás to však dopadlo docela dobře, protože jsme byli schopni trochu zdržet George. Nakonec to bylo velmi těsné i s Maxem, takže si myslím, že to rozhodlo z pohledu získaných bodů,“ pochlubil se svým příspěvkem do týmové pokladny.

Související zprávy

Diskuze