logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton se zlobí sám na sebe: Tým si zasloužil víc, možná mu to přinese Kimi

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala31. 8. 2024

Po kvalifikaci v Monze bylo v padoku několik jezdců, kteří nebyli spokojeni se svým výkonem. Kromě Landa Norrise a Maxe Verstappena také Lewis Hamilton, který prý přímo zuřil z toho, že nezískal pole position, přestože ji měl na dosah.

Hamiltonovi ušlo kvalifikační vítězství o 186 tisícin sekundy. Nejde o žádný výrazný propad, v loňském roce by pohodlně stačil na zisk druhé příčky. Sezóna 2024 je však extrémně vyrovnaná, a tak sedminásobný šampion bude startovat až ze šesté pozice.

Mohl však startovat z pole position. Před mikrofonem Sky Sports si to uvědomoval a bylo to vidět. „Jsem rozzuřený. Totálně zuřím, protože jsem mohl být na pole position,“ sypal si popel na hlavu Lewis Hamilton. „Myslím si, že jsem mohl stát v první řadě, minimálně v první řadě. Nakonec jsem to však nezvládl.“

Se svým kolem nebyl spokojen ani Lando Norris, který mohl najít nějaký čas k dobru. Právě proto měl Mercedes využít této příležitosti. Dostat se na čelo bylo reálné. „V první zatáčce jsem ztratil jednu a půl desetiny, resp. přes první a druhou zatáčku, a v poslední zatáčce jsem přišel o další desetinu,“ vypočítal sedminásobný šampion. Dvě a půl desetiny by mu stačily na to, aby přeskočil pět pilotů před sebou.

Na výmluvy v Monze nebyl prostor. „Nemohu z toho vinit nikoho jiného, ​​jen sebe. Je to…“ chvíli hledal slova. „Kvalifikace je už nějakou dobu mou slabinou, nedokážu to vyřešit. Budu se snažit.“

Lewis nakonec poděkoval týmu a vyjádřil naději, že když už ne on, alespoň jeho nástupce Andrea Kimi Antonelli dokáže všem mechanikům, inženýrům a celému týmu přinést to, co si zaslouží za svou práci.

„Nejbližších pár hodin si zřejmě budu mlátit hlavu o zeď, ale nakonec se musím pohnout dál. Máme dobré auto na závod, tým o víkendu odvedl úžasnou práci. V autě se cítím mnohem lépe než na posledním závodě. Tým si zasloužil víc, tak možná mu to přinese Kimi,“ doufá Hamilton, kterého jen stěží rozveselila poznámka reportérky, že v Monze bude startovat z nejlepší pozice od roku 2021.

Související zprávy

Diskuze