logo F1zpravy.czF1online.sk

Ricciardo by prý Audi odmítl: Buď Red Bull, nebo nic

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2024

Startovní pole sezóny 2025 se nám pěkně zaplnilo. Během nizozemského víkendu potvrdil Alpine Jacka Doohana v sedačce a oznámení Kimiho Antonelliho v Mercedesu se považuje za formalitu. Zůstávají nám tedy už jen hádanky jménem Audi a VCARB. Oba tyto týmy neoznámily jméno svého druhého pilota, takže jistotu nemá ani Daniel Ricciardo, který podle vlastních slov vsadil všechno na jednu kartu.

V září očekáváme oznámení rozhodnutí o Liamu Lawsonovi, které bude zároveň rozhodnutím o Danielu Ricciardovi. Jeden z nich dostane sedačku po boku Júkiho Cunody. Kdyby však Australan dostal košem, mohl by se opět nečekaně vrátit s Audi jako týmový kolega Nica Hülkenberga? Podle jeho slov ne.

„Je to jen Red Bull. Velmi mě těší, že jsem zpátky tady,“ prohlásil Ricciardo před novináři v Zandvoortu. „Pokud jde o výkonnost, je to příjemný pocit, když se nemusíte rozhlížet jinde a nic vás nerozptyluje. Mohu se soustředit jen na jedno.“

„S tímto přístupem vsadíte vše na jednu kartu, ale takto podle mě ze sebe dostanu maximum. Pokud to nebude stačit, tak takový je život. Váš život to zintenzivňuje, ale také zjednodušuje, takže si myslím, že takový přístup je nejlepší. Není v tom žádná tvrdohlavost, prostě nechci být jinde,“ zopakoval Ricciardo.

Vypadá to, jako by se Ricciardo poučil ze svého prvního odchodu z Red Bullu, když kývl na miliony od Renaultu a od té chvíle šla jeho kariéra z kopce. Možná se však jen snaží zalíbit Red Bullu a ve skutečnosti za jeho zády tajně jedná s Audi, ale z těchto slov to vypadá, že stín prvního odchodu z Milton Keynes Daniela nadále pronásleduje.

„Nebudu se tvářit, že mi všichni volají a říkají, že když mi to nevyjde, mají pro mě něco dalšího. Podle mě jsem však už dostatečně otevřeně vyjádřil, že nemám zájem. V posledních pár letech jsem přeskakoval z místa na místo a to samo o sobě může být unavující,“ vysvětlil australský závodník.

„Mám pocit, že jsem pracoval na tom, abych se dostal až sem a Red Bull mi dal příležitost k návratu. Nechci to jen tak zavrhnout. Pro mě neexistuje žádná další možnost. Toto je to pravé,“ dodal Ricciardo.

Související zprávy

Diskuze