logo F1zpravy.czF1online.sk

BBC: Výměna jezdců v Red Bullu je možná, Haas oznámí příchod Ocona

Sergio Pérez a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2024

Přestupový kolotoč v roce 2024 patří k tomu nejdivočejšímu, co jsme za poslední roky viděli. Ke změnám došlo nebo dojde prakticky v každém týmu a ještě zdaleka není konec. Na povrch vycházejí stále nové a nové informace a vyloučeny nejsou ani výměny pilotů v průběhu sezóny.

Oficiálně zůstává volných už jen šest míst. Jednu sedačku mají volnou týmy Alpine, Haas, Sauber, Mercedes, VCARB a Williams. Na tato místa máme několik větších či menších favoritů, přitom oznámení některých přestupů se považuje za formalitu.

„BBC Sport se dozvědělo, že Esteban Ocon podepsal smlouvu s Haasem. Oficiální oznámení se očekává v nejbližší době – možná už před víkendem v Maďarsku,“ napsal známý reportér britské televize Andrew Benson ve své pravidelné rubrice „otázky a odpovědi“. „Vychází to z dobře informovaných zdrojů blízkých Haasu a Mercedesu, který nadále řídí Francouzovu kariéru.“

Další průběh na přestupovém trhu zůstává podle BBC zahalen rouškou tajemství. Sedačky v Alpine, Sauberu nebo Williamsu jsou nadále neobsazené a na trhu máme jména jako Carlos Sainz či Valtteri Bottas, jejichž budoucnost zůstává podle Bensona „neznámá“.

Změny v Red Bullu jsou možné již v průběhu sezóny

Otázka jezdecké sestavy v Red Bullu a sesterském týmu VCARB zůstává velkým otazníkem a předmětem značného zájmu. Sergio Pérez vytlačil z titulků i telenovelu kolem nového působiště Carlose Sainze. Příšerné výkony mexického závodníka vedly ke spekulacím, že navzdory nové smlouvě, kterou podepsal po víkendu v Miami, může Checo přijít o své místo ještě během této sezóny.

I Benson potvrdil, že stát se může cokoli. „Pérez je pod velkým tlakem a otázky visí i nad pozicí Daniela Ricciarda v RB, přestože v posledním závodě ukázal zlepšenou formu. Udělá Red Bull změnu? Je to docela možné,“ hlásí reportér BBC, který však připomíná změnu rozložení sil ve stáji z Milton Keynes.

„Rozhodnutí leží na ramenou Christiana Hornera – poradce Red Bullu Helmut Marko nemá po skončení mocenského boje takový vliv. Horner podporuje Ricciarda a zatím nic nenaznačil na margo budoucnosti Péreze a Lawsona kromě výroku, že Mexičan se musí vrátit do formy. Kromě toho, Horner teprve nedávno podepsal smlouvu s Pérezem na další dva roky. Kdyby ho vyhodil nebo degradoval, trochu by se ztrapnil,“ konstatoval Benson.

Související zprávy

Diskuze