logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc vysvětluje incident s Norrisem v tréninku: Obyčejné nedorozumění

Charles Leclerc a Lando Norris
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

Incident, který mohl výrazně ovlivnit osud Velké ceny Španělska. Lance Stroll a Charles Leclerc během třetího tréninku ztratili nervy a jejich incidenty s Lewisem Hamiltonem, resp. Landem Norrisem by se klidně daly označit jako nebezpečná jízda. K velké úlevě obou však komisaři nepřistoupili k přísnějším trestům. Podle Leclerca k tomu ani neměli důvod.

I když monacký závodník působil před médii dojmem „já nic, já muzikant“, určitě mu nesmírně odlehlo. Norris očividně neudělal nic hrozného, ale Leclerc ho beztak vybrzdil a následně ho i trefil. Skutečně došlo ke kolizi a sám Lando po kvalifikaci řekl Maxi Verstappenovi, že jeho přední křídlo bylo „rozj***né“.

Ani jeden nechápal, jak mohl Leclerc vyváznout s napomenutím a nutno říci, že nebyli jediní. Velká část veřejnosti považovala počínání pilota Ferrari nejen za zbytečné, ale také nebezpečné. Sám Charles však trvá na tom, že neměl špatné úmysly.

„Moje verze událostí je velmi jednoduchá,“ řekl novinářům Leclerc. „Lando vyjel z boxů a já jsem byl za ním v rychlém kole.“

„Když zpomalil a uhnul z cesty, já jsem také zpomalil a přerušil jsem své rychlé kolo. Brzdil jsem, abych se dostal na jeho úroveň. Byl jsem na jeho pravé straně a nechtěl jsem omezit nikoho za mnou. Ocitl jsem se tak trochu uprostřed cesty. Byl jsem frustrovaný a díval jsem se do zpětných zrcátek, abych nikoho neomezil, když jsme se srazili. Bylo to však obyčejné nedorozumění, nic víc,“ ujišťuje monacký závodník.

Ten také tvrdí, že se nijak nesnažil vyjádřit svou frustraci nebo dát Norrisovi najevo, že se mu nelíbilo jeho počínání. „Ne, ne, chci tím říct, že jste frustrovaný, ale nechcete, aby došlo ke kontaktu, protože poškození monopostu je to poslední, co potřebujete ve třetím tréninku,“ řekl Leclerc.

„Rozhodně nechcete skončit s poškozeným autem, protože hned po třetím tréninku následuje kvalifikace. Nikdy jsem tedy neměl v úmyslu něco takového,“ dodal monacký závodník.

Související zprávy

Diskuze