logo F1zpravy.czF1online.sk

Podle Verstappena jsou nasazená vylepšení „maličká“: Aspoň máme za sebou normální den

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

První den Velké ceny Španělska je úspěšně za námi a byla to taková klasická Barcelona – nic zásadního se na trati neudálo. Přesně to však mnohé týmy potřebovaly a ze všech nejvíc pravděpodobně Red Bull. Normální den na tradičním okruhu potěšil i Maxe Verstappena.

Výsledky jsou vyrovnané a nic velkého z nich nelze číst. Max Verstappen obsadil v prvním tréninku druhé místo, ve druhém páté. Jeho týmový kolega si z pohledu na výsledky počínal o něco hůře, ale ty nejsou v tomto okamžiku důležité. Nizozemský závodník stručně a výstižně uvedl, co bylo nejdůležitější první den VC Španělska.

„V prvním a druhém tréninku jsme vyzkoušeli rozličná nastavení. Snažili jsme se to trochu doladit, ale aspoň jsme měli normálnější den bez nějakých problémů. Přesně v to jsme i doufali a teď se pokusíme trochu doladit auto. To je však v pátek normální,“ řekl Verstappen po skončení pátečního programu.

Red Bull a několik dalších týmů přivezlo do Španělska vylepšení. Upgrady Ferrari jsou velké a zásadní, naproti tomu lídr šampionátu nasadil něco mnohem menšího a Max okamžitě krotil očekávání slovy, že žádný zázračný skok se nechystá. „Vylepšení jsou velmi maličká. Není to nic velkého, ale zatím mám ze všeho docela normální pocit,“ uvedl Verstappen.

Jeho týmový kolega Sergio Pérez vstupuje do víkendu s penalizací. Na startu závodu ztratí tři místa, což není vzhledem k jeho nedávné formě vůbec ideální pozice. Navíc, Barcelona není známá jako místo, kde lze snadno předjíždět. Mexický závodník však potřebuje v první řadě nabrat v kokpitu více sebevědomí, aby se v kvalifikaci mohl do auta pořádně opřít.

„Dnešek začal dobře, ale ve druhém tréninku jsme udělali poměrně dost změn a podle mě jsme někde sešli z cesty. Musíme to zanalyzovat. Hodně věcí jsme změnili a dost jsme prozkoumali auto, takže doufejme, že z něj před sobotou dokážeme povybírat to nejlepší,“ řekl po pátku Pérez, který si dobře uvědomuje, že pro penalizaci ho čeká nesmírně důležitá kvalifikace.

„Bude nesmírně důležitá. Na této trati se málo předjíždí, takže se potřebujeme dobře kvalifikovat a dostat se v neděli do dobré pozice,“ dodal Checo.

Související zprávy

Diskuze