logo F1zpravy.czF1online.sk

Magussena mrzí, že ho tým povolal do boxů tak brzy

Sergio Pérez a Kevin Magnussen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala13. 6. 2024

Haasu se na startu VC Kanady povedl mistrovský tah, když oběma svým pilotům nasadil pneumatiky do deště místo intermediálek. V úvodních kolech Kevin Magnussen s Nicem Hülkenbergem doslova létali, ale netrvalo to dlouho. Podle Magnussena zastávka v boxech nebyla načasována ideálně a kromě toho trvala příliš dlouho.

Meteorologové avizovali napínavý start velké ceny. Jen pár desítek sekund před začátkem zahřívacího kola se totiž mělo rozpršet. Haasy jako jediné správně odhadly situaci a na startu obuly monzunky s modrým označením.

Kevin Magnussen se během tří kol posunul o deset pozic. S náskokem dvou až čtyř vteřin na kolo se na konci třetího kola ocitl na čtvrté příčce. Vzápětí však okruh začal schnout a časy na přechodných pneumatikách rychle klesaly.

„Vypadalo to dobře. Rozhodli jsme se správně pro gumy do deště, ale myslím si, že pak jsme přezuli na intermediálky příliš brzy, protože jsme museli nasadit ještě další gumy do přechodných podmínek,“ zamýšlel se Kevin Magnussen, kterého může mrzet i pomalý pitstop. „Mohli jsme úsek na monzunkách natáhnout, pak přezout na intermediálky a zůstat na nich.“

Magnussen přezul na konci sedmého kola a přestože s načasováním nebyl spokojen, z hlediska rychlosti se zdálo, že Haas se v jeho případě rozhodl správně. Nico Hülkenberg totiž na kolegu začal ztrácet nejprve jednu, ale před zastávkou až čtyři vteřiny na kolo. Zůstat na trati déle by mu moc nepomohlo, protože ve 25. kole za bezpečnostním vozem stejně všichni přezuli na nové intermediálky. A to včetně zmiňovaného Nica Hülkenberga, který na monzunkách zvládl o pět kol víc.

„Kromě toho jsme měli velmi pomalý pitstop. Měl jsem pocit, že se nám nabízí příležitost, ale nakonec jsme z ní nic nevytěžili,“ povzdechl si Magnussen. V konečných výsledcích obsadil dvanáctou příčku. „Ani jsme šíleně nehazardovali ani nic podobného. Udělali jsme to, co bylo podle nás správné vzhledem k podmínkám. Vypadalo to OK, takže jsme udělali správnou věc, ale následně jsme to nepotvrdili správnými rozhodnutími.“

Z vysílačky Kevina Magnussena

7. kolo. Inženýr za desátou zatáčkou volá Magnussena do boxů.
Mark Slade: Box, box, prosím, potvrď příchod do boxů.
Kevin Magnussen: Box-box. Box-box.
Slade: Zastavíme po intermediálky.

Když však Kevin Magnussen dorazil ke svým mechanikům, nikdo na něj nebyl připraven. Intermediálky byly stále v garáži. Magnussen se rozběhl po téměř devíti sekundách a přišel o tři až čtyři pozice.
Magnussen: Chlapci, proč jsme zastavili, když jsme na to nebyli připraveni?
Slade: Měli jsme být připraveni. Nevím, co se událo. Měli jsme být nachystáni. Něco se strašně pokazilo. Omlouvám se, Kevine.

Související zprávy

Diskuze