logo F1zpravy.czF1online.sk

Villeneuve věří, v Ricciardově případě zaťal do živého. Australanovi to však pomohlo

Daniel Ricciardo, Timo Glock
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2024

Mezi Jacquesem Villeneuvem a Danielem Ricciardem se o víkendu strhla menší přestřelka. Všechno to začalo negativním hodnocením ze strany mistra světa z roku 1997, na které reagoval Daniel Ricciardo dvojím způsobem: Nejdříve dal podle Villeneuva najevo, že se mu tím dostal pod kůži, ale o to víc si dal záležet na svém výkonu.

Pokud na to nemá, měl by se raději sbalit a jít domů, ne hledat výmluvy. Zhruba něco v tom smyslu prohlásil Jacques Villeneuve na adresu Daniela Ricciarda, který na to v sobotu zareagoval nejlepším možným způsobem, když v kvalifikaci obsadil pátou příčku. Potom se však postavil před kamery a poslal Kanaďanovi jasný vzkaz.

„Jeho reakce byla už poněkud osobní,“ uvedl v neděli Jacques Villeneuve a připomněl, že na této úrovni by bylo vhodné zdržet se útoků ad hominem. „On je vzorem. Všichni tito 20 piloti jsou na nejvyšší úrovni, při odpovědích musí být zodpovědní a profesionální. Děti vás poslouchají, nemůžete z toho dělat osobní věc.“

„Jsem rád, že jsem se o sobě dozvěděl, že jsem si při hokeji příliš udeřil hlavu. Kritika však v konečném důsledku přijde, je třeba se vůči tomu obrnit. Já jsem se mu dostal pod kůži, ale jeho jízda byla proto lepší. To však nestačí, musí to opakovat častěji,“ zdůraznil televizní expert.

Daniel Ricciardo v Kanadě nemusel hledat žádné výmluvy. Zatímco Júki Cunoda udělal chybu a do cíle dorazil v poli poražených, rodák z Perthu získal pro svůj tým cenné čtyři body. Nakonec také uznal, že kritika ze strany Jacquese Villeneuva ho vybičovala k lepšímu výkonu.

O víkendu prý Daniel Ricciardo jezdil zdravě rozzlobený, což jindy neplatí. „Bylo to dobré, protože tohle byl první víkend, na kterém se mi dařilo od začátku do konce. Je fajn být konkurenceschopný od pátku až do neděle. Takový závod je navíc velmi těžký, vše je tak mentálně vyčerpávající, že dokonalý závod od sebe ani nemůžete očekávat.“

Vzhledem k penalizaci za ulitý start dokonalý ani nebyl, ale podle týmu to nebyla jezdecká chyba, ale technický problém. „V takových podmínkách se nám podařilo překonat několik překážek a získat dobrý výsledek. Jsem šťastný, jen v tom musíme pokračovat.“

„A myslím si, že do víkendu jsem si přinesl tu extra dávku energie a podrážděnosti. Musím se postarat o to, aby se to ve mně udrželo ve stejné míře. Nevím, jestli je to tím, že jsem trochu rozzlobený, nebo za to může zvýšená hladina testosteronu, ale myslím si, že mi to pomáhá,“ prozradil Australan.

Související zprávy

Diskuze