logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton po „jednom z nejhorších závodů“: Podal jsem hrozný výkon

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

George Russell udělal na Velké ceně Kanady několik důležitých chyb. Přesto porazil svého týmového kolegu Lewise Hamiltona v rovném a férovém souboji. Sedminásobný šampion odjel nenápadný závod, ale v závěru se díky safety caru dostal do boje vpředu na čerstvých tvrdých pneumatikách. Příliš z toho však nevytěžil a skončil čtvrtý.

Hamilton si po závodě sypal popel na hlavu. Tento víkend opravdu nevypadal jako ten sedminásobný šampion, na kterého jsme byli zvyklí z éry dominance Mercedesu. Sobotní selhání si neuměl příliš vysvětlit, ale za nevýrazný nedělní výkon převzal plnou zodpovědnost. Důvodem čtvrtého místa a celkového pohledu na jeho závod je podle Lewise výkon jezdce.

„Za celý víkend jsem podal prostě hrozný výkon,“ přiznal Hamilton po neděli před kamerami televize Sky. „V sobotu sehrály svou roli i některé další skutečnosti, ale v první řadě to bylo na mně, a dnes to byl jeden z mých nejhorších závodů. Udělal jsem obrovské množství chyb.“

„Samozřejmě, kdybych se lépe kvalifikoval, mohl jsem být v mnohem lepší pozici, ale je to tak, jak to je. Vrátím se k rýsovacímu prknu,“ slibuje Lewis.

„Když mám mluvit o pozitivech, tak jedno velké děkuji patří všem v továrně, kteří posunuli toto auto dopředu. Stává se z něho stroj, se kterým se můžeme dostat do boje. To je pozitivní před další fází sezóny. Máme připravena další vylepšení, takže to bude těsná bitva,“ dodal Hamilton.

Zní to zajímavě, protože z vnějšího pohledu byly patrné spíše chyby George Russella, zatímco v případě Lewise se spíše zdálo, že mu prostě chybí tempo. I když se mladší z dvojice dopustil obrovského množství chyb, v závěru ještě ve férovém souboji dokázal okrást Hamiltona o pódium.

I tak však Mercedes musí hodnotit neděli v Kanadě jako den promarněných příležitostí. „Myslím si, že auto tento víkend mělo na vítězství. Když se to takhle řekne, tak to není nejlepší pocit. Bereme však body a musíme se dále snažit,“ povzbudil svůj tým Hamilton na závěr.

Související zprávy

Diskuze