logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri chtěl v sobotu více: Mohl jsem být na pole position

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl9. 6. 2024

McLaren v Kanadě ovládl druhou řadu startovního roštu. Oscar Piastri, který vystartuje jako čtvrtý, si však troufal i na pole position, proto byl po kvalifikaci poněkud zklamán.

V Q3 nejprve oba McLareny vyšly na použitých pneumatikách, aby pak jako první odjely kola na čerstvé směsi. Oscarovi Piastrimu to stačilo na čtvrtou příčku s opravdu minimální ztrátou na piloty před sebou.

„Nevím, jestli mám být šťastný nebo zklamaný,“ povzdechl si Oscar Piastri, který si troufal na ještě lepší umístění. „V Q3 to bylo pro všechny těžké. Fakt, že George na pole position byl o tři desetiny pomalejší než v Q2, jasně svědčí, že nebylo snadné dát kolo dohromady. Asi každý z nás v TOP5 si může říct, že kdyby udělal něco jinak, byl by na pole position s půlsekundovým náskokem. Proto je to na konci trochu bolestivé.“

McLaren si při vypadnutí obou Ferrari už v Q2 a Pérezově konci v Q1 možná opravdu mnul ruce na potenciální pole position. Stále byl však ze špičky v sobotu nejvíce konzistentní a jako jediný může vpředu strategicky využít oba monoposty.

„V těchto podmínkách z toho mohlo být i něco nepříjemně šokujícího, proto se těšíme, že jsme oba vpředu. Fakt škoda, že jsem si v některých zatáčkách na konci nepočínal lépe. Nemá smysl se vymlouvat. Stále jsem poměrně spokojen se čtvrtým místem,“ pokračoval Australan.

Právě nevydařenou sobotu v podání konkurence chce parta z Wokingu proměnit v extra motivaci a postarat se o pořádný bodový příděl do obou šampionátů.

„Ferrari je dále v poli a Red Bull má vpředu jen jedno auto. Čili je to dobrá příležitost na neděli. Víkend je zatím zamotaný a závod může být také. Mercedes je rychlý celý víkend a Red Bull i my vypadáme poměrně dobře. Jsme ve hře, ale je tam mnoho neznámých. Nikdo neví, jak se budou chovat pneumatiky, protože nejvíce jsme na nich odjeli možná pět kol, a v neděli nás čeká 70. Zamíchá to kartami, očekávám vzrušující závod,“ uzavřel Oscar Piastri.

Související zprávy

Diskuze