logo F1zpravy.czF1online.sk

V kvalifikaci se ten skvělý pocit jaksi vypařil, říká zklamaný Hamilton

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

George Russell na pole position, Lewis Hamilton na sedmém místě. Sedminásobný šampion letos pravidelně prohrává v souboji s týmovým kolegou, ale porážka v kanadské kvalifikaci se určitě zařadí mezi ty nejhorší. V Montrealu přitom jaksi nikdo nemá odpovědi. Ani sám Lewis neuměl vysvětlit, co se po třech skvělých trénincích událo v kvalifikaci.

Nebyly to jen tréninky, i v Q1 a Q2 vypadal Hamilton místy velmi rychlý. Ve skutečnosti však podle jeho slov k něčemu došlo před startem kvalifikace. I když nezměnil nastavení monopostu, pocit v něm se prý diametrálně změnil.

„Z auta jsem měl celý víkend skvělý pocit. V první řadě musím pogratulovat Georgeovi, který odvedl skvělou práci. Jsem velmi rád za tým. Všichni pracovali velmi tvrdě, aby připravili vylepšení a toto bude pro všechny velké nakopnutí,“ řekl po skončení kvalifikace Lewis Hamilton pro televizi Sky.

„Celý víkend jsem měl z auta skvělý pocit. Když jsme však začali kvalifikaci, tento pocit se alespoň v mém případě jaksi vypařil,“ řekl sedminásobný mistr světa trochu tajemně.

Co to vlastně znamená? Lewisovi se na této trati vždy dařilo, má zde skvělou bilanci a úsměvy rozdával i po pátku. Mercedes vstoupil do kvalifikace ve skvělé formě a potvrzoval to i sám Hamilton. Když však v Q3 přišlo na lámání chleba, najednou se začaly dít zvláštní věci. Přítomní novináři hlásili zvednutí větru v úplném závěru, na což doplatilo několik jezdců, ale konečný rozdíl mezi Lewisem a Georgem je poměrně výrazných 280 tisícin sekundy.

„Grip se zkrátka vytratil,“ vysvětlil Hamilton stručně své trápení. „Ve třetím tréninku jsem měl více než dost rychlosti, ale začala kvalifikace a pneumatiky nefungovaly. Na autě jsme přitom nic nezměnili.“

Příliš výmluvný nebyl sedminásobný šampion ani před mikrofonem F1 TV. Podobně jako pro televizi Sky neuměl vysvětlit, co se vlastně stalo. „V kvalifikaci jsem zkrátka nebyl rychlý. Domnívám se, že jen před začátkem kvalifikace jsem ztratil půl vteřiny. Zkrátka jsem neměl přilnavost. Nemám ponětí, co se stalo. Neudělali jsme žádné změny na autě. Najednou jsem neměl grip,“ řekl Hamilton.

Související zprávy

Diskuze