logo F1zpravy.czF1online.sk

Ricciardo s jednoznačným odkazem: Naser si, Villeneuve!

Daniel Ricciardo
© X/Visa Cash App RB F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 6. 2024

Když dostane mikrofon Jacques Villeneuve, máme postaráno o zábavu. S mistrem světa z roku 1997 vám nehrozí nuda a diplomatická vyjádření. I kdyby ze sebe udělal hlupáka, tak zkrátka řekne, co si myslí. V tomto případě se však dočkal správné sportovní odpovědi od Daniela Ricciarda, který si však nemohl odpustit a Villeneuvovi vzkázal, co si o něm myslí.

Inu, australský „Honey Badger“ si opravdu nemohl vybrat lepší víkend pro páté místo v kvalifikaci. V pátek ho totiž Jacques Villeneuve podrobil obrovské kritice. Pro úplnost si jeho slova připomeneme.

„To samé posloucháme už čtyři nebo pět let: ‚Musíme mu auto více přizpůsobit.‘ Chudák. Promiňte, ale trvá to už pět let. Ne, tady jste ve Formuli 1. Možná takovou snahu vynaložíte u jezdce, jakým je Lewis Hamilton, který vyhrál více titulů mistra světa, ale ne pro jezdce, který na to nemá. Pokud na to nemáte, jděte domů, někdo jiný vás nahradí,“ prohlásil Villeneuve.

Když si tedy Daniel Ricciardo vybojoval v kanadské kvalifikaci páté místo se ztrátou pouhých dvou desetin na pole position, dostal příležitost, aby se po vyjádření na trati vyjádřil i do mikrofonu. Čekali jsme, jestli to udělá gentlemansky a mávne nad tím rukou, nebo se pustí do přestřelky s bývalým mistrem světa. Nakonec si ve velkém stylu zvolil druhou možnost.

„Právě mi to řekli. Já takové věci neposlouchám ani nečtu, ale rozhodně je tam venku pár lidí, kteří… ale dobře, to je přece jedno. Nebudu s nimi ztrácet čas,“ začal Ricciardo pro televizi Sky nejprve diplomaticky a zdálo se, že odolá touze, aby Villeneuvovi poslal nějaký vzkaz, ale pak se neudržel.

„Jsem v nejlepší pětce a byl jsem rychlý celý víkend. Na pole position jsem neztratil ani dvě desetiny, takže…“ V tuto chvíli se Daniel s úsměvem naklonil k mikrofonu a zvolal: „Naser si, Villeneuve!“ Následně se smíchem ostentativně odkráčel.

Redaktorka Rachel Brooks ho však rychle zavolala zpět, aby rozhovor dokončila, ale ptala se už „jen“ na sportovní otázky. „Letos to nebylo pokaždé o odpovědi na otázku, jestli stále mám rychlost, ale o konzistenci výkonů. Právě tu jsem o víkendech nedokázal předvést. Vím, že mám rychlost a dívám se v první řadě na sebe,“ řekl Ricciardo ve snaze vysvětlit, proč je tento víkend v tak dobré formě.

„Vždy se snažíte doladit auto, ale podle mě je to spíše o tom, abych se sám dostal do nejlepší pozice. Možná to před deseti lety šlo lehce, možná když jste kluk, tak jen skočíte do auta a jezdíte. Snažím se ujistit, že do víkendu vstoupím s čistou hlavou a připraven vyrazit. Tuto trať jsem vždy miloval a dnes je to přesně deset let od mého prvního vítězství. Vždy jsem se tady cítil dobře,“ dodal Daniel.

K vyjádřením Villeneuva se však vrátili další. Například ostřílený novinář Adam Cooper, který obchází paddock již od 80. let, se na to Ricciarda také zeptal a Australan ani v tomto případě nepopřel svůj italsko-australský temperament. „Stále nevím, co řekl, ale slyšel jsem, že jako vždy mluvil nějaké sračky. Myslím si, že se mnohokrát udeřil do hlavy. Nevím, jestli hraje hokej, nebo něco podobného,“ prohlásil rodák z Perthu.

Související zprávy

Diskuze