logo F1zpravy.czF1online.sk

Ricciardo přiznal, že si nezasloužil sedačku v Red Bullu

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Před sezónou viděli mnozí v kokpitu Red Bullu Daniela Ricciarda, poté se favoritem stal Carlos Sainz a jedna méně početná skupinka doufala v nasazení Júkiho Cunody, který v úvodu roku předvádí skvělé výkony. Nic z toho se ale nestane a Red Bull tento týden potvrdil prodloužení smlouvy se Sergiem Pérezem. Jeden z jeho soupeřů o místo v nejlepším týmu současnosti Daniel Ricciardo přiznává, že on sám si to místo nezasloužil.

Australan potvrdil, co jsme všichni viděli na vlastní oči. Jeho výkony v úvodní třetině sezóny nestačily ani na Júkiho Cunodu, natož ještě na místo v Red Bullu. Ve skutečnosti byly jeho výsledky tak nevýrazné, že nejeden hlas volá po jeho konci a příchodu Liama Lawsona. Sám Ricciardo říká, že mu letos vyšel jen jeden víkend.

„Miami bylo skvělé, ale neudělal jsem dost, aby to lidi zvedalo ze sedadel,“ přiznal Ricciardo. „Pokud mám být upřímný, nastavení mysli se nezměnilo. Nyní je sezóna v plném proudu a jak jsem řekl, dosáhl jsem jednoho výsledku, se kterým jsem byl opravdu spokojen. Musím přiznat, že jsem neudělal nic velkolepého.“

„Když bojujete o místo v top týmu, tak víte, že musíte dělat úžasné věci. Nemyslím si, že se mi to nemůže povést. Red Bull je místo, kde chci ukončit kariéru, ale v nejbližší budoucnosti mi to nevyjde,“ dodal Ricciardo.

Místo otázky, co bude dost pro sedačku v Red Bullu, bychom se měli ptát, zda Daniel udělal dost pro udržení místa v RB. Je jasné, že v další třetině sezóny potřebuje v interním souboji přiklonit misky vah na svou stranu, neboť ty nyní ukazují jasnou převahu Júkiho Cunody. Japoncovo setrvání v týmu už fakticky potvrdil Helmut Marko. Na ortel o Ricciardovi zatím čekáme.

„Nevidím to tak, že nemám šanci. V Miami se mi povedl skvělý výsledek, ale zbytek sezóny nenaplnil moje očekávání. Chtěl bych lepší rok, abych si tím otevřel příležitosti, ale musím být realistický,“ řekl rodák z Perthu.

„I když mám z každého víkendu pocit, že jsem udělal krok vpřed, chci postupovat mnohem rychleji. Myslím si však, že děláme pokroky a můžu to otočit, zlepšit se a napravit to směrem do budoucna. Potřebuji si počínat dobře a získat další body. Tým odvedl dobrou práci, aby mi v tom pomohl, takže je to jen na mně,“ vzkázal Ricciardo.

Ten zároveň řekl, že se „uvidí, jestli zde bude i za rok“, čímž potvrdil svou prozatím nejistou budoucnost.

Související zprávy

Diskuze