logo F1zpravy.czF1online.sk

Našel Andretti Cadillac svého spasitele? Do týmu přichází Pat Symonds!

Pat Symonds
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Dlouho bez práce nezůstal. Jak v úterý dopoledne informoval portál Motorsport.com, brzy 71letý technický ředitel Formule 1 Pat Symonds je na odchodu z organizace. Renomovaný zdroj také spekuloval o jeho další budoucnosti, jelikož podle dostupných informací se měl odebrat na povinnou dovolenou. Toto podezření se o pár hodin později také naplnilo, když Andretti Cadillac potvrdil, že Symonds posílí jejich technický tým.

Jedná se o překvapující novinku. Známý konstruktér se připojil k týmu, který nemá ani zdaleka jisté místo ve Formuli 1, ale už má svou první velkou osobnost (pokud tedy odečteme Michaela a Maria). Americký tým tak získal muže, který při tvorbě nových pravidel pro rok 2026 nabral neocenitelné zkušenosti, ke kterým je třeba přidat další z více než čtyřicetiletého působení ve Formuli 1.

Nová pravidla pro rok 2026 jsou hotová a Symonds se rozhodl, že je čas posunout se dál. Navzdory blížícím se 71. narozeninám se však k odpočinku nechystá a po uplynutí povinné dovolené se stane výkonným technickým poradcem Andretti Cadillac.

Velmi by nás zajímalo, jak dlouhá bude jeho povinná dovolená po odchodu z FOM. I když jsme se to nedozvěděli, víme, že jeho novým pracovištěm bude nedávno otevřená továrna Andretti v britském Silverstonu. Je to další jednoznačné stanovisko od americké stáje při jejím snažení o vstup do Formule 1.

„S radostí oznamujeme, že britský technický expert na motorsport Pat Symonds se připojí k týmu Andretti Cadillac při našem snažení o vstup do Formule 1,“ uvedl Andretti Global v krátkém stanovisku na sociálních sítích.

„Symonds, který naposledy působil jako technický ředitel Formule 1, se oficiálně připojí k týmu na nové základně v Silverstonu po skončení placeného volna ve Formula One Management,“ dodává prohlášení.

Související zprávy

Diskuze