logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc poděkoval i Verstappenovi: Měli jsme štěstí, že to udělal

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:41

Na Velké ceně Mexika to dlouho vypadalo, že Ferrari poprvé od roku 2008 získá dvě double po sobě. McLaren Landa Norrise však měl v závěru skvělé tempo a Charles Leclerc nakonec o druhé místo přišel. Sám po závodě přiznal, že v Mexiku nebyl v nejlepší formě a do boje o druhou příčku se dostal hlavně díky Maxi Verstappenovi.

Pro Ferrari to dlouho vypadalo velmi dobře a i když to není double, první a třetí místo v Maranellu rozhodně berou všemi deseti. Monacký závodník po vítězství v Austinu nejel v Mexiku v nejlepší formě. Sám přiznal, že tento okruh mu nesedí a v nedělním závodě to bylo znát.

„Minimálně já jsem dnes neměl dostatečné tempo na Landa,“ řekl po závodě Charles Leclerc pro televizi Sky. „Nejsem příliš spokojen s mým víkendem a nebyl jsem ve své nejlepší formě.“

„Samozřejmě, některé věci mi nepomohly. Vynechal jsem první trénink a zdá se, že jsem nikdy nedohnal Carlose, který jezdil na vysoké úrovni už od prvního tréninku. V kvalifikaci jsem rozhodně neměl jeho tempo. V neděli jsem ale cítil jistotu, že mé tempo bylo na jeho úrovni,“ pokračoval Leclerc.

Je otázkou, zda mohl Charles v závěru udržet za sebou Landa Norrise. McLaren měl nepochybně velmi dobré tempo v závěru druhého stintu. Monacký závodník však zdůraznil, že se do boje o druhé místo dostal hlavně díky jednání Maxe Verstappena. Nebýt jeho zásahu v souboji s Landem Norrisem, nikdy by se prý na druhé místo nedostal.

„Byl to trochu frustrující závod. Celý první stint jsem se věnoval kontrole teplot, brzd a dalších věcí, o kterých víme, že jsou pro Mexiko typické. Jsem trochu frustrovaný, že jsem přišel o druhé místo, ale na druhou stranu můžeme mluvit o štěstí, že Max udělal Landovi to, co udělal, protože McLaren měl vynikající tempo. Ne tak na středně tvrdých pneumatikách, ale na konci na tvrdých měli velmi působivou rychlost,“ konstatoval monacký závodník.

„Maximalizovali jsme náš výsledek a i když to z mé strany nebyl nejlepší víkend, stále máme třetí místo a nejrychlejší kolo,“ dodal Leclerc.

Ferrari se v Mexiku opět výrazně přiblížilo k McLarenu. Scuderia předstihla Red Bull na druhém místě Poháru konstruktérů, ale to bylo při formě Sergia Péreze jen otázkou času. Nyní je před nimi náročnější úkol v podobě souboje s McLarenem, který má momentálně náskok 29 bodů.

„V Brazílii bude cílem vrátit se na první místo. V Austinu jsme měli velmi dobrý víkend a také mexický víkend byl dobrý. Vždy se snažím o nejlepší výsledek a dnes ho dosáhl Carlos. Doufám, že příští víkend budu já na nejvyšším stupínku a on druhý po mém boku,“ řekl s úsměvem Leclerc.

„Odteď se soustředíme na Brazílii. Musíme na to jít závod po závodě a doufejme, že kousek po kousku dosáhneme i na Pohár konstruktérů,“ dodal s nadějí Monačan.

Související zprávy

Diskuze