logo F1zpravy.czF1online.sk

Bottas přiznává, že by popřemýšlel i o návratu do rodiny Mercedesu

Valtteri Bottas
© LAT Images/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 09:13

Na jaře byl Valtteri Bottas skálopevně přesvědčen, že v sezóně 2025 nebude na startovním roštu chybět, a prý by pouvažoval, kdyby dostal nabídku od Mercedesu na pozici hlavního jezdce. Časy se však mění a stejně tak i požadavky finského závodníka. Dnes přiznává, že by už zvážil i post rezervisty stříbrných šípů.

Valtteri Bottas je stále bez smlouvy. Audi avizuje, že kolem poloviny listopadu se rozhodne, kým obsadí poslední volné místo na roštu, na které Bottas může reálně pomýšlet. Na verdikt však bude čekat velmi netrpělivě, protože o sedačku soupeří s vedoucím jezdcem průběžného pořadí F2 Gabrielem Bortoletem a zřejmě také s Francem Colapintem.

V rozhovoru pro F1 TV tak přiznal, že už by byl ochoten zvážit i méně atraktivní alternativy, včetně návratu do Mercedesu, kde by mohl asistovat Russellovi s Antonellim ze simulátoru či z garáže.

„V první řadě chci říct, že mou prioritou je zůstat tady jako závodník. To chci a s Mattiem na to tlačím,“ ujistil Valtteri Bottas, ale jedním dechem dodal: „Ale zatím jsem nic nepodepsal a už tu máme říjen. Musím se podívat na všechny alternativy, včetně návratu zpět do rodiny Mercedesu.“

„To je určitě jedna z možností a zvážil bych ji. Na stole jsou i jiné alternativy, ale mou prioritou je být ve Formuli 1 jako hlavní pilot,“ trvá na svém jezdec Sauberu, který v tuto chvíli okupuje 23. pozici v šampionátu 20 monopostů.

Mattia Binotto původně plánoval rozhodnout o jezdecké sestavě v září. Některá zahraniční média prohlašovala, že Bottas má již smlouvu v kapse a čeká se jen na oficiální oznámení této skutečnosti. Když toto oznámení nepřicházelo, objevilo se vysvětlení, že Bottas údajně požaduje příliš mnoho peněz.

Ve čtvrtek však prozradil, že podmínky smlouvy jsou v podstatě dohodnuty a on jen čeká na to, zda ji podepíše protistrana. „S Mattiem jsme téměř v každodenním kontaktu. Někdy se to týká technických věcí, jindy budoucnosti. Ohledně podmínek jsme se v podstatě dohodli. Teď jsou oni na tahu. Budu čekat a dělat si svou práci.“

Související zprávy

Diskuze