logo F1zpravy.czF1online.sk

Chci ve Ferrari nejlepšího možného jezdce, ne týmovou dvojku, říká Leclerc

Lewis Hamilton, Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 15:26

V příští sezóně nás čeká několik mimořádně zajímavých jezdeckých srovnání. Velká pozornost se soustředí také na Ferrari, kde si změří síly Charles Leclerc a Lewis Hamilton. Monackého závodníka čeká další těžká zkouška proti mnohonásobnému mistru světa a prý se na to už velmi těší.

Leclerc tvrdí, že nechce v týmu poslušnou a pomalou jezdeckou dvojku, která se mu nebude plést do cesty. Prý čím rychlejší týmový kolega, tím lépe pro jeho další rozvoj. V příštím roce se tedy má na co těšit, jelikož na druhou stranu garáže přijde sedminásobný mistr světa.

„Lewis má jen velmi málo slabých stránek,“ řekl Leclerc v rozhovoru pro portál The Race. „Ve skutečnosti nevím o žádných jeho slabinách. Je to neuvěřitelně kvalitní jezdec, vždy jezdí vpředu, je strašně rychlý a konzistentní.“

„Bude to pro mě velmi zajímavé. Můžu se učit od Lewise a zároveň ukázat, co dokážu ve stejném voze. Tyto dvě skutečnosti mě velmi motivují,“ dodal monacký závodník.

Ten už ví, jaké to je čelit několikanásobnému mistru světa ve stejném autě. Když přišel do Ferrari, Sebastian Vettel tam začínal svou pátou sezónu. Málokdo mu tehdy dával šanci v souboji se čtyřnásobným šampionem, ale Leclerc ho v interním souboji porazil už při své první sezóně a získal si srdce italských fanoušků. Charles je dodnes miláčkem davu a tentokrát to bude on, kdo může těžit z dokonalé znalosti poměrů v Maranellu.

„Od příchodu do Formule 1 jsem měl velké štěstí. Nikdy jsem nepřemýšlel, že bych chtěl po svém boku týmovou dvojku jako kolegu. Vždy jsem si myslel, že je mnohem lepší, když máte za týmového kolegu nejlepšího možného jezdce. Měl jsem nesmírně rychlé týmové kolegy, kteří mě posouvali dopředu. I po boku Lewise se toho hodně naučím,“ slibuje si Leclerc.

Ten také dostal otázku, jestli může nabídnout Hamiltonovi nějaké rady. Samozřejmě, sedminásobný šampion odjel ve Formuli 1 již 350 velkých cen, ale ani jednu s Ferrari či motorem Ferrari za zády. „Lewis je stále neuvěřitelně rychlý. Stále je to Lewis Hamilton, takže si nemyslím, že ode mě bude potřebovat nějaké rady,“ prohlásil Leclerc.

Související zprávy

Diskuze