logo F1zpravy.czF1online.sk

Mick Schumacher usiluje o návrat: Jsme přesvědčeni, že se nám to podaří

Mick Schumacher
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 16:32

Na přestupovém trhu zůstala k dispozici poslední sedačka a mnoho zájemců. Pokud počítáme i Daniela Ricciarda a Franca Colapinta, bez místa pro příští sezónu je až pět současných pilotů Formule 1. Kromě nich je zde i řada mladíků a také bývalých jezdců. Do poslední skupiny patří také Mick Schumacher, který se svým managementem momentálně usiluje o zisk sedačky v Audi.

Německá automobilka chtěla rozhodnout o jezdecké sestavě co nejdříve. Sauber však v této sezóně podává tak katastrofální výkony, že si tuto příležitost nechalo ujít několik jezdeckých hvězd. Audi došly možnosti a bude se muset spokojit s tím, co na trhu zůstalo.

O druhém jménu po boku Nica Hülkenberga se dlouho spekulovalo. Podle posledních spekulací jsou v dostihu o sedačku brzy továrního týmu Valtteri Bottas a brazilská naděje Gabriel Bortoleto. Zájem o místo v německém týmu má ale i další německý závodník Mick Schumacher. „Všechno ostatní musí počkat. Další možnosti jsou na stole, ale ty musí počkat,“ řekl syn sedminásobného mistra světa v rozhovoru pro Motorsport-Magazin.com.

„Máme tu jeden nebo dva důvody, proč bychom to chtěli prodiskutovat za zavřenými dveřmi, prostě je to věc oboustranného respektu,“ vzkázal Schumacher, kterému dnes zůstalo, logicky, už jen místo v Audi. I nový generální ředitel týmu Mattia Binotto řekl, že rozhodnutí padne v září. Už máme začátek října, takže je možné, že je rozhodnutí už na světě a čeká se na oficiální oznámení.

„Rozhodnutí padne v září. Musíme si počkat a uvidíme,“ řekl šampion F2 a F3. „Ne, nechci říct nic o tom, jaké jsou mé šance nebo jaká je situace. Na všechno odpoví čas.“

„Do té doby se musím ujistit, že moje práce pro Mercedes a Alpine ve vytrvalostních závodech bude co nejlepší,“ řekl Mick, který před dvěma týdny vybojoval s francouzským týmem velký úspěch, když se svými týmovými kolegy Nicolasem Lapierrem a Matthieem Vaxivièrem vystoupil na pódium ve Fudži. „Při pohledu zvenčí nemůžete vidět, jaká je moje práce pro Mercedes, ale i tam to jde dobře. Všichni jsme odhodláni pokračovat ve spolupráci.“

Ta by však nepokračovala, kdyby Schumacher získal závodní místo v Sauberu. To ovšem nemá úplně ve svých rukou a historie nás učí, že někdy potřebujete i štěstí. „Takhle to funguje ve Formuli 1. Někdy jste ve správný čas na správném místě, někdy ne,“ řekl německý závodník.

„O plánu B budu uvažovat, až mi nevyjde plán A. Jak jsem řekl, jsme přesvědčeni, že s plánem A se nám to vydaří a uděláme pro to maximum. Musíte však myslet i na plán B. Ještě nevím, kam mě tato cesta zavede,“ dodal Schumacher.

Související zprávy

Diskuze