logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamiltona s Russellem zlomilo singapurské vedro, rozhovory vynechali

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 18:08

Závody v Singapuru patří k nejtěžším v sezóně, což se projevilo i na několika jezdcích. Problémy se nevyhnuly ani pilotům Mercedesu, kteří se cítili tak špatně, že zcela vynechali pozávodní rozhovory s médii.

Nedělní velká cena byla vskutku extrémní. Teplota vzduchu se sice pohybovala „jen“ na úrovni 30 stupňů, ale velmi vysoká vlhkost vzduchu v kombinaci s městským charakterem okruhu, množstvím zatáček a nízkou průměrnou rychlostí, která závod výrazně prodlužuje, dokonale prověřila kondici každého pilota.

Lando Norris bezprostředně po závodě přiznal, že cítil i menší závratě. Sergio Pérez hrdinně odjel celý závod bez nápoje. Nováček ve Formuli 1 Franco Colapinto, kterému jen těsně unikly body, měl zase problémy se žaludkem.

Šéf Williamsu James Vowles informoval o Colapintově stavu pár desítek minut po šachovnicové vlajce: „Je v pořádku. Byl to těžký závod a je trochu dehydrovaný. Doplnili jsme mu tekutiny a je zpátky na nohou.“

Teplo si vybralo svou daň i v případě jezdců Mercedesu, které byste v zónách pro média hledali marně. Stříbrné šípy zveřejnily jen jedno strohé prohlášení: „Bohužel, George a Lewis se tento večer nezúčastní rozhovorů v mix zóně, protože se budou zotavovat z namáhavých večerního závodu.“

Opět se ukazuje, že myšlenka klimatizace v kokpitu není vůbec absurdní, pokud už i Lewise Hamiltona s Georgem Russellem dostihlo teplo. Podle šéfa Mercedesu Tota Wolffa byli oba „na hranici přehřátí organismu“.

„Tohle je Formule 1. Vždy to tady bylo takové a podmínky byly náročné,“ řekl Lewis Hamilton před pár týdny, když ohledně klimatizace uvedl, že ji Formule 1 nepotřebuje.

„Jsme dobře placení sportovci. V konečném důsledku musíte trénovat naplno, abyste takové horko zvládli. Není to jednoduché, zejména na takových podnicích jako Katar nebo Singapur. Nemyslím si však, že bychom v autě potřebovali klimatizační jednotku,“ uvedl a potvrdil tím svá slova z loňského Kataru, kdy jezdci z obrovského vedra omdlévali a zvraceli. Hamilton tehdy odstoupil po prvním kole.

Související zprávy

Diskuze