logo F1zpravy.czF1online.sk

Jos Verstappen vyzývá Red Bull, aby se podíval do zrcadla

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2024

Maxu Verstappenovi se v úvodu nizozemského závodu podařilo uzurpovat první příčku, ale dlouho ji neudržel. Lando Norris kolem něj doslova proletěl a ve druhé polovině velké ceny jezdil s obrovským náskokem. V táboře Red Bullu už necítit takovou pohodu jako v minulých letech, a to je vidět i v zákulisí.

Nespokojený je i Jos Verstappen, jehož syn bojuje o čtvrtý mistrovský titul. Pokud se v Red Bullu nic nezmění, i ten může být v ohrožení. Bývalý závodník tak bije na poplach.

Svoji frustraci si ventiloval během rozhovoru s reportéry z De Telegraafu. „Možná bych to neměl říkat, ale já to řeknu stejně,“ začal Jos Verstappen, který neví, co si má myslet o rozhodnutí Red Bullu nasadit Maxu Verstappenovi mírně upravenou podlahu z úvodu sezóny. „O mnohém už vypovídá fakt, že se musíte vracet k monopostu ze začátku sezóny. V tuto chvíli na to zkrátka nemají. Myslím si, že by se měli pořádně podívat do zrcadla.“

Max Verstappen několikrát před letní přestávkou avizoval, že zbytek sezóny bude velmi těžký. O vylepšeních představených v Maďarsku mluvil jako o „klíčových“ a zdůrazňoval, že pokud s nimi Red Bull neuspěje, bude mít velký problém.

S tím souvisela i jeho nervozita ve vysílačce a ostrá vyjádření před kamerami. „Max věděl, že se k tomu schyluje. Zkrátka neměl šanci. Takovým stylem nás čeká opravdu velmi těžký zbytek roku.“

„Max dělá, co může, ale v tuto chvíli nemá materiál na to, aby to dotáhl do konce. Výjimečné bylo už to, že v kvalifikaci skončil druhý,“ poznamenal Verstappen.

Související zprávy

Diskuze