logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez srší spokojeností: Tento víkend potvrzuje, že jsme porozuměli našim problémům!

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 8. 2024

Ne, kvalifikace na Velkou cenu Nizozemska nepřinesla další zklamání pro Sergia Péreze. Podobně jako v Belgii dokázal zabrat a vybojoval si velmi solidní umístění na startu, přestože před třemi týdny v závodě zcela selhal. Nyní si to už nechce dovolit a podle vlastních slov je v Nizozemsku v lepší pozici, protože v Zandvoortu jsme prý byli svědky plodů tvrdé práce Red Bullu během letní přestávky.

Mexický závodník odstartuje v neděli z pátého místa, což je poměrně solidní umístění vzhledem k formě McLarenu a také počáteční rychlosti Mercedesu v Nizozemsku. Checo mohl o takových výsledcích v předchozím období jen snít a po skončení kvalifikace byl očividně bojově naladěn. Nepochybně si před závodem věří.

„Určitě si myslím, že je to lepší,“ prohlásil Pérez pro televizi Sky. „Jako tým jsme měli velmi dobré prázdniny a dokázali jsme porozumět mnoha našim problémům. Víkend samotný to jen potvrdil. Myslím si tedy, že v tomto směru to vypadá slibně. Nyní potřebujeme poskládat všechny dílky skládačky dohromady a věřím, že nás čeká dobrá druhá polovina sezóny.“

V kvalifikaci mu však příliš nepřálo štěstí, když jej v Q1 omezil Lewis Hamilton. Péreze to nakonec stálo jednu sadu čerstvých měkkých pneumatik a svou nespokojenost naplno vyjádřil ve vysílačce. Se ztrátou dvou desetin na čtvrtého George Russella a čtyř desetin na týmového kolegu Maxe Verstappena však asi ani s dalšími měkkými pneumatikami nemohl doufat v lepší výsledek.

Souhlasí s tím pravděpodobně i sám Checo, který se po skončení kvalifikace příliš nezlobil na pilota Mercedesu. „Myslím si, že byl jen ve špatném čase na špatném místě. Snažil se uhnout z cesty. Bohužel, při podobných incidentech byli komisaři v minulosti velmi přísní,“ řekl Pérez.

„Dostal jsem tresty za mnohem menší přestupky a se mnou i mnozí další jezdci. Načasování bylo nešťastné. Stálo mě to jednu sadu pneumatik a jeho to podle mě připraví o nějaké pozice na roštu,“ dodal mexický závodník.

Ten může po startu z pátého místa mířit vysoko. I když McLaren je v ideální pozici, aby opět snížil ztrátu na Red Bull v Poháru konstruktérů, Pérez je v dobré pozici před tvrdým bojem o pódiové příčky. Právě na ty totiž po kvalifikaci pomýšlí.

„To by bylo něco fantastického a skvělého. Rozhodně věřím, že máme tempo, abychom se zapojili do boje o stupně vítězů. Velmi se těším na závod,“ uzavřel odhodlaně Pérez.

Související zprávy

Diskuze