logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc: Věděl jsem, že Lewisův příchod je pravděpodobný a detaily jsem nepotřeboval

Charles Leclerc a Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2024

Po Sebastianu Vettelovi bude mít Charles Leclerc za týmového kolegu dalšího vícenásobného mistra světa. Vettel a Lewis Hamilton, jehož příchod do Ferrari se nezadržitelně blíží, mají dohromady jedenáct titulů a 158 vítězství. Sebastiana dokázal svého času porazit a nyní ho čeká další velká výzva. I když to některým bude znít zvláštně, Leclerc se na nového týmového kolegu těší.

Po skončení této sezóny skončí i Charlesova spolupráce s Carlosem Sainzem, která byla a stále je nesmírně vyrovnaná. I když si to španělský závodník určitě nezasloužil, v příští sezóně bude řídit monopost mnohem méně konkurenceschopného týmu Williams, zatímco Leclerc se v legendárním Ferrari postaví žijící legendě tohoto sportu.

I když Charles ocenil Sainze jako „neuvěřitelného jezdce“, příchod Lewise Hamiltona komentoval slovy: „Když do týmu přichází sedminásobný mistr světa, je to vždy dobrá zpráva,“ prohlásil Leclerc v rozhovoru pro Motorsport.com.

„Je to pro mě velmi zajímavé a nesmírně motivující. Zajímavé proto, že se mohu učit od jednoho z nejlepších pilotů Formule 1 všech dob; nesmírně motivující proto, že chci ukázat, čeho jsem opravdu schopen proti Lewisovi ve stejném autě. Z těchto dvou důvodů se na to velmi těším,“ vzkázal Leclerc.

Ten oficiálně podepsal novou smlouvu s Ferrari jen týden před odpálením jedné z největších přestupových bomb v historii Formule 1. Hodně se spekulovalo, zda o tom Charles věděl a zda je spokojen s tím, do jaké situace ho jeho tým dostal. O skutečných plánech tehdy vědělo velmi málo lidí a sám Charles přiznává, že i když nevěděl o všem, nějaké informace přece jen měl.

„Věděl jsem, že tato možnost je na stole a že je pravděpodobná, protože si to přály obě strany. Byl jsem za to velmi rád a určitě jsem věděl, že je to pravděpodobné. Stačilo mi to a neptal jsem se na další detaily. Jednak na to nemám právo, ale na druhé straně, všichni byli ke mně vždy velmi upřímní,“ řekl Leclerc.

„Svým způsobem mě to ještě více uklidnilo, protože když podepíšete jezdce jako Lewis Hamilton, je to mocné znamení. Myslím si, že to na náš tým vrhne pozitivní světlo a mohlo by to k nám přilákat velmi talentované lidi. Je to pro náš tým dobrá zpráva,“ dodal monacký závodník.

Podle některých názorů je to pro Charlese dobrá zpráva ještě z jednoho úhlu pohledu. On prý může na této situaci jen získat. Když porazí sedminásobného mistra světa, bude to historický okamžik, ale když prohraje, vlastně nebude ostuda podlehnout legendě Formule 1.

Sám Leclerc to však vnímá jinak. „Pro mě jako jezdce je jedno, jestli jsem dvě desetiny za Lewisem, nebo za kýmkoli jiným. Ať je situace jakákoli, chcete být na prvním místě. Například v časech se Sebem jsem nenáviděl každou prohru s ním. I když to byl můj první rok ve Ferrari a on měl obrovské zkušenosti, nenávidíte, když vás někdo poráží,“ řekl monacký závodník.

Související zprávy

Diskuze