logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc svůj tým nevymění: Toužím po titulu jen s Ferrari

Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala19. 8. 2024

Kdyby se Charles Leclerc v minulosti dostal do jezdecké akademie Red Bullu a ne Ferrari, dnes už mohl s Maxem Verstappenem bojovat o mistrovské tituly a možná už byl šampionem. Ferrari ho zatím do takové situace nedostalo, což ho ovšem neláká zamířit do jiného týmu. Nejprve chce vyhrát šampionát se Scuderií.

Pro Charlese Leclerca to má i jistý emocionální rozměr. Celé dětství obětoval, aby se jednou dostal do Formule 1 a závodil ve Ferrari. Na této cestě ho vedl jeho otec, který bohužel už neviděl svého syna v červené kombinéze.

Aby však neodešel na věčnost v nejistotě, zda se jeho synovi podaří úspěšně dorazit do cíle, na smrtelné posteli mu Charles ještě naposledy vykouzlil úsměv na tváři, když mu řekl, že už podepsal kontrakt se Scuderií Ferrari. O pár týdnů později se mu to skutečně podařilo a i Charlesovi se ulevilo, že svému otci tak docela nelhal.

První pole position i první vítězství již získal. Na řadě je tak první titul, který by určitě chtěl poslat svému otci do formulového nebe. „Mým cílem společně s Ferrari je stát se mistrem světa Formule 1. To je všechno,“ prohlásil Charles Leclerc v rozsáhlém interview pro The Gentlemen’s Journal. „Chci ho jen s Ferrari, takže zatím se koncentruji jen na to.“

Ferrari bylo i v této sezóně na dobré cestě, dokud španělský balíček nepřekryl progres stáje tím, že způsobil poskakování monopostu. Na titul si tak Leclerc ještě alespoň jeden rok počká, ale věří, že to přijde.

Leclerc je pyšný na to, čeho již dosáhl. „Nikdy bych nečekal, že dnes budu tady. Můj otec mi vždy připomínal, jak to bude náročné a zároveň jak nepravděpodobné, dokonce i když jste talentovaní. Nestačí vám jen talent, abyste se dostali do Formule 1. Na světě je mnoho talentovaných dětí, ale potřebujete mít i trochu štěstí, abyste se ocitli ve správný čas na správném místě.“

„Pak potřebujete mít i lidi, kteří vás na této cestě budou podporovat. Já jsem měl štěstí, že už velmi brzy mě podporovalo Ferrari a že jsem měl svého manažera, který mě podporoval, abych se dostal tam, kde jsem dnes,“ poděkoval svým nejbližším podporovatelům, mezi nimiž je i syn Jeana Todta. Nicolas Todt je jeho manažerem.

Chybí už jen monopost, který by byl na úrovni Red Bullu a McLarenu. „V této chvíli ještě z hlediska výkonnosti nejsme na tom tak, jak bychom chtěli, ale pracujeme na tom opravdu tvrdě. Při pohledu na aktuální situaci si však určitě přeji, abychom měli vítězné auto.“

Související zprávy

Diskuze