logo F1zpravy.czF1online.sk

Podle Marka je Piastri „mentálně odolnější“, podle Brundlea na Norrise dolehlo Maďarsko

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 8. 2024

Oscar Piastri začíná v McLarenu pořádně vystrkovat růžky. I když byl vždy vnímán jako mimořádně talentovaný závodník, za rok a půl jeho působení ve Formuli 1 zůstal trochu ve stínu zkušenějšího týmového kolegy Landa Norrise, ale v posledních týdnech se karta začala postupně obracet a tentokrát Piastri dostává slova velké chvály na svou adresu.

Australský mladík předvedl v Maďarsku a Belgii parádní výkony a zvláště ve Spa zcela zastínil týmového kolegu, který nejprve udělal chybu v prvním kole a poté byl prakticky neviditelný.

Naopak, v případě Oscara Piastriho to vypadá, že čím vypjatější okamžik, tím lepší podá výkon. Australan rozhodně patří mezi flegmatické a klidné jezdce, takže mu nechybí chladnokrevnost v rozhodujících chvílích. Tento atribut v titulovém boji rozhodně chcete a všiml si ho i poradce Red Bullu Helmut Marko.

„Nevím, kolik bodů dělí piloty McLarenu, ale zdá se, že Piastri je tím mentálně odolnějším z dvojice,“ prohlásil Rakušan pro německou Sky. Rozhodně to tak vypadá, ale faktem zůstává, že Lando Norris podával v této sezóně určitě vyrovnanější výkony a posbíral také o 32 bodů víc.

Přidal se i bývalý pilot a dnes komentátor britské Sky Martin Brundle, na kterého udělal velmi dobrý dojem Piastriho výkon v Belgii a také jej poněkud zaskočilo počínání Norrise. Chyba britského závodníka v první zatáčce prvního kola závodu ve Spa se řadí mezi školácké, což si Lando náležitě přiznal. Brundle se ve svém sloupečku zamyslel, jestli to nemá něco společného s událostmi v Maďarsku.

„I přes solidní výkony se Lando Norris během celého víkendu zdál být poněkud nešťastný. Napadlo mě, jestli mu události víkendu v Budapešti stále neprocházejí myslí,“ napsal Brundle ve svém sloupku pro televizi Sky.

Související zprávy

Diskuze