logo F1zpravy.czF1online.sk

Můžeme se vrátit zpět, když se zbavíme poskakování, doufá Leclerc

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 7. 2024

Ferrari se ve druhé třetině sezóny ocitlo ve velmi náročné situaci. V Monaku se tento tým dostal na výsluní, ale po vítězství Charlese Leclerca na domácí trati přišel rychlý, tvrdý a bolestivý pád. Kromě zlepšené formy soupeřů se musí jezdci a inženýři potýkat s poskakováním, ale monacký závodník doufá, že Scuderia ho brzy hodí za hlavu.

Maďarsko ukázalo drobné zlepšení, ale Ferrari nadále zaostává. Není jednoduché odhadnout, kolik výkonu monopost ztrácí kvůli přetrvávajícímu problému s poskakováním, ale podle Charlesových slov je to nadále limitující faktor. Jsme proto velmi zvědaví, jestli se po letní přestávce tým představí v lepší formě.

„Myslím si, že když zcela odstraníme náš problém s poskakováním, opět se můžeme vrátit na dobrou výkonnostní úroveň,“ prohlásil Leclerc. „To nás trochu zpomalovalo ve vývojové válce a přesně na to se momentálně soustředíme. Když se zbavíme poskakování, pomůže nám to udělat velký krok vpřed.“

Hungaroring měl být okruh, na kterém se problém s poskakováním neprojeví do takové míry. Ferrari tam nezklamalo a dokázalo držet krok s Mercedesem a Red Bullem, ale na McLaren stále výrazně ztrácelo. Belgie bude proto velmi důležitou zkouškou a hodně napoví, i když je jasné, že monopost SF-24 před letní přestávkou nadále trápí nemalá omezení.

„Je velmi obtížné předpokládat naši formu tady v Belgii, zejména kvůli našim problémům v posledních pár závodech. Ve Spa se podle mě více projeví problém s poskakováním a když se to stane, můžeme se trápit o něco víc, ale když ne, tak můžeme mít docela dobrý víkend. Obecně však očekáváme, že to bude o něco náročnější,“ řekl Leclerc.

„McLaren udělal velký krok vpřed a pravidelně nás poráží. Nemyslím si, že můžeme pomýšlet na souboj s nimi. Myslím si však, že bitva s Mercedesem bude vyrovnaná. V naší situaci je nejdůležitější minimalizovat bodovou ztrátu na lídry, kterými jsou momentálně McLaren a Red Bull. Doufejme, že brzy nasadíme nové díly a ty nám pomohou dotáhnout ztrátu na dva nejlepší,“ řekl s nadějí pilot Ferrari.

Související zprávy

Diskuze