logo F1zpravy.czF1online.sk

Hülkenberg přiznal, že ho rošáda v Audi zaskočila

Nico Hülkenberg
© X/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2024

Z Nica Hülkenberga se brzy stane pilot Audi. Nebude však působit pod Andreasem Seidlem, jak předem očekával. Nad sebou bude mít zcela jiné jméno, které v posledních měsících ve Formuli 1 chybělo. Němec přiznal, že takový zvrat nečekal.

Změny ve vedení Audi nepřišly tak docela jako blesk z jasného nebe. O mocenském boji některé zdroje informovaly už dříve a avizovaly, že šéf týmu Andreas Seidl se snaží vytlačit z projektu předsedu představenstva Olivera Hoffmana, který se zase snaží o totéž naopak. Nikdo však nečekal, že nakonec se jich Audi zbaví obou.

Nica Hülkenberga by to před příchodem mohlo znepokojit. Taková velká výměna ještě dříve, než monopost odjel své první kolo, nevěstí nic dobrého. Přípravy na rok 2026 očividně nejdou tak hladce, jak si německá značka vysnila.

„Ne, nedělám si starosti,“ ujistil v Belgii Nico Hülkenberg. „Přišlo to jako velká voda, je to menší šok. Teď se však všichni vracejí zpět ke své práci. Stále se těším na to, že se přidám do tohoto projektu a s Audi napíšeme úspěšný příběh.“

„Dva lidé, kteří přímo pracovali na mé smlouvě, tam už nejsou, což je trochu smutné. Stále mám však zájem o tento projekt, o působení ve Formuli 1 s Audi a o to, abychom tento projekt udělali úspěšným,“ ujistil současný pilot Haasu.

Po podpisu smlouvy Nico Hülkenberg uvedl, že Andreas Seidl byl jedním z rozhodujících faktorů, které ho přesvědčily přijít do Audi. Bývalý šéf McLarenu měl prý velký zájem přitáhnout do svého týmu zkušeného jezdce, jakým je Hulk.

„Je to poněkud nečekaná změna. O rozhodnutí mě informoval sám [generální ředitel Audi] Gernot Döllner v den oznámení,“ prozradil Hülkenberg i v souvislosti s příchodem Mattiu Binotta. „Je to rozhodnutí společnosti, které chtěla udělat směrem do budoucna. Myslím si, že v takových velkých projektech máte v managementu lidi, kteří jsou oporami. Nikdy se však nespoléháte jen na jednoho nebo dva lidi. Ve Formuli 1 je v podstatě každý nahraditelný. Mattiu znám z minulosti z padoku, ale nikdy jsem s ním nepracoval. To se za pár měsíců změní.“

Německý jezdec našel pozitiva i v této změně. Vyhození Seidla a Hoffmana má být důkazem toho, že Audi nebere projekt F1 na lehkou váhu. „Jsou zainteresovaní. Jelikož jednali, tak jsou velmi zainteresovaní. To jsou dobré a pozitivní zprávy.“

Související zprávy

Diskuze