logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc se těší na příchod Hamiltona: Můžu se učit od nejúspěšnějšího jezdce

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Přestupový kolotoč přinesl letos nevídané rošády. Vše přitom začalo klidně novými smlouvami Landa Norrise a Charlese Leclerca, ale Lewis Hamilton poté přestupem do Ferrari spustil obrovské domino. Scuderia tímto krokem vstoupí do nové éry a bude u toho i stálice týmu Charles Leclerc.

Ten se podle vlastních slov nemůže dočkat spolupráce s novým týmovým kolegou. Nemyslí to nijak špatně směrem ke Carlosi Sainzovi. Charles vytvořil se španělským závodníkem skvělou dvojici, ale Ferrari se rozhodlo pro změnu. Kdo by přitom šéfům Scuderie vyčítal, že podepsali smlouvu – jak jej nazval i sám Monačan – s nejúspěšnějším jezdcem všech dob?

„Pro mě je to neuvěřitelná příležitost,“ řekl Leclerc v rozhovoru pro BBC na margo příchodu Lewise Hamiltona. „V první řadě se můžu učit od nejúspěšnějšího jezdce všech dob. Kromě toho však můžu prověřit své schopnosti po boku Lewise, který je měřítkem pro všechny.“

Ne všichni to však vnímali podobně. Když Ferrari na přelomu ledna a února podepsalo smlouvu s Hamiltonem, mnozí to vnímali jako kudlu do zad Leclercovi, který podepsal novou smlouvu jen pár dní před tím (prý) bez vědomí o příchodu Hamiltona. Degradovalo tímto Ferrari Charlese do role týmové dvojky?

Monačan to tak rozhodně nevnímá. „To v žádném případě,“ prohlásil. „Ferrari je zkrátka Ferrari a tento tým potřebuje ve svých kokpitech nejlepší jezdce. Udělali to pro své dobro, takže je to docela pochopitelné. Nevidím na tom nic špatného, vždyť je to Lewis Hamilton!“

Nezapomeňme, že Charles se už jednou postavil mnohonásobnému mistru světa a v porovnání se Sebastianem Vettelem uspěl, i když se to neobešlo bez nějaké kolize. Leclerc získal za poslední roky ve Formuli 1 nemalý kredit a když v roce 2019 porážel Vettela, vyhrál v Monze a ve své první sezóně s týmem porazil týmového kolegu, poslouchal na svou adresu chvalozpěvy.

Jak si bude počínat v souboji se sedminásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem? „No, když si nasadím helmu, musím být přesvědčen, že jsem nejrychlejší jezdec na světě. Na spolupráci s Lewisem se těším. Bude to pro mě moc zajímavé.“

„Já vždy říkám, že se učíte od každého týmového kolegy. Když sleduji jeho jízdu, nevidím žádné slabiny a přesně proto je Lewis neuvěřitelný. Má jen silné stránky. Proto se velmi rád podívám, jak pracuje s inženýry, jak poskytuje zpětnou vazbu a pod., abych se mohl něco naučit a zlepšit,“ řekl Leclerc.

Související zprávy

Diskuze