logo F1zpravy.czF1online.sk

Marko potvrdil nasazení vylepšení: Už nemáme nejrychlejší auto

Max Verstappen na štartovom rošte
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 7. 2024

Jsou to přesně dva roky, co se naposledy stalo, že Red Bull Racing nevyhrál dva závody v řadě. Velké ceny v Rakousku a Británii v roce 2022 přinesly vítězství Charlese Leclerca, resp. Carlose Sainze a po nich jsme museli čekat přesně dva roky, aby stejné závody v této sezóně přinesly vítězství George Russella a Lewise Hamiltona. Pokud se Red Bull v Maďarsku chce vrátit na nejvyšší stupínek, podle Helmuta Marka nesmí zaváhat.

Třikrát v řadě nevyhrála stáj z Milton Keynes naposledy v roce 2021 během mistrovského zápasu mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem. Tento víkend je na programu Velká cena Maďarska a Red Bull čeká v Budapešti tuhý boj o udržení žezla ve Formuli 1.

Týmu k tomu pomohou vylepšení. Od úvodu sezóny táhne továrna ve vývojové válce za kratší konec provazu a zatímco McLaren, Mercedes a Ferrari mohou počítat se dvěma vyrovnanými jezdci, Red Bull srážejí velmi nevýrazné výkony Sergia Péreze. Předpokládáme, že boxovou zeď obhájců titulu čeká víkend plný starostí a avizuje to i Helmut Marko.

„Musíme udělat všechno dokonale, když chceme vyhrát. Nesmí se vyskytnout ani nejmenší chyba,“ prohlásil poradce Red Bullu ve svém sloupku pro Speedweek.

„Na středně tvrdých pneumatikách jsme byli příliš pomalí. Díkybohu nasadíme v Maďarsku vylepšení, která nás, jak doufáme, posunou o krok vpřed. Při pohledu na nadcházející závody lze říci, že trať v Budapešti je pomalá a Spa je jeden z Maxových nejoblíbenějších okruhů a vždy tam jezdil výjimečně dobře,“ uvedl Marko.

Jeho tým nečelí jednomu vyzyvateli, ale hned několika, což mu, paradoxně, poněkud vyhovuje. Mercedes, McLaren a Ferrari si totiž pokradli hromadu bodů, což udrželo Red Bull bezpečně v čele obou šampionátů. Před námi je však celá druhá polovina sezóny a Marko vyslal jasný vzkaz směrem k posledním dvěma závodům před letní přestávkou.

„Jisté je, že vylepšení musí fungovat, protože momentálně jsme za McLarenem a v Británii jsme byli i za Mercedesem. Samozřejmě nadále je klíčové dostat pneumatiky do správného okna, ale Red Bull už nemá nejrychlejší monopost a to musíme napravit,“ dodal Marko.

Související zprávy

Diskuze