logo F1zpravy.czF1online.sk

Oficiálně: Z Ferrari odchází technický ředitel Enrico Cardile

Enrico Cardile
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala8. 7. 2024

Spekulace se opět ukázaly jako pravdivé. Scuderia Ferrari v pondělí odpoledne potvrdila odchod Enrica Cardileho, který pod vedením Frédérica Vasseura působil ve Ferrari na pozici technického ředitele. Italský inženýr se rozhodl odejít po vlastní žádosti.

„Scuderia Ferrari oznamuje, že Enrico Cardile opouští společnost, a tím pádem odchází i ze své pozice technického ředitele,“ sdělila Scuderia Ferrari v tiskovém stanovisku. „Po téměř dvou desetiletích ve Ferrari Cardile oznámil svůj odchod.“

Dočasně se Cardileho povinností chopí současný šéf týmu Frédéric Vasseur, a to s okamžitou platností, sdělila italská stáj.

Enrico Cardile by se měl po uplynutí nucené dovolené přesunout do Aston Martinu. Na oficiální potvrzení jeho příchodu britským týmem však stále čekáme.

Od prvních zákulisních informací o zájmu Aston Martinu o Enrica Cardileho a později i od tvrzení, že se týmu ze Silverstone podařilo Cardileho zlákat, ve Ferrari zarytě mlčeli. Frédéric Vasseur dostal na toto téma několik otázek, ale pokaždé odmítl jasně odpovědět. Dokonce i v neděli po závodě reagoval krátkou větou: „Enrico Cardile je dnes večer stále technickým ředitelem Ferrari.“

Je však pravdou, že Ferrari muselo v neděli rozebírat i několik jiných témat od chybné strategie Charlese Leclerca až po návrat poskakování a „třech ztracených měsících vývoje“. Cardileho odchod je další ranou v tomto náročném období.

Na druhé straně Aston Martinu se daří lákat inženýry na svůj ambiciózní projekt. Teprve nedávno oznámil příchod motorového génia Andyho Cowella, brzy bude jasný i Enrico Cardile. Nakonec se můžeme zamýšlet: Kam povedou kroky Adriana Neweyho?

Související zprávy

Diskuze