logo F1zpravy.czF1online.sk

Tímto tempem můžeme dohnat pět nejlepších týmů, míní Cunoda

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 5. 2024

Stáj RB má za sebou další úspěšný víkend. V Miami zdolala nejen svého nejbližšího soupeře, tým Haas, ale také Aston Martiny a jeden z Mercedesů. Britsko-italský tým zažil v Miami skutečně skvělý víkend, který naplnil nadějemi i Júkiho Cunodu.

Čtvrté a osmé místo ve sprintu, sedmé místo v závodě. Pro tým jako RB, který zaostává za pěti nejlepšími, jsou takové výsledky hotovou bodovou sklizní. Ale skutečně zaostává? Sám Júki Cunoda se po dobrém víkendu neuměl ubránit dojmu, že jeho tým čekají skvělé měsíce.

„Ukazuje to, jak moc na to tlačíme, zvláště lidé za oponou,“ řekl po dvanáctibodovém víkendu svého týmu japonský závodník pro F1 TV. „V průběhu roku velmi rychle postupujeme.“

„V každém závodě jsme bojovali přinejhorším kolem desátého místa. Většinou jsme se dostali na body a v poslední době to už není jen desáté místo, ale rovnou osmé, deváté, sedmé, čtvrté… Samozřejmě, ještě nejsme na úrovni Mercedesu, ale dnes jsem dokázal držet tempo na jejich úrovni, nebo jsem byl dokonce rychlejší,“ řekl spokojeně Cunoda.

„Pokud budeme takto pokračovat, jednoho dne se možná dokážeme dotáhnout na pět nejlepších týmů. Nikdy nevíte, ale přesně to je v současnosti náš cíl,“ dodal odhodlaně sedmý muž VC Miami.

Nezdá se to, ale japonský závodník bodoval třikrát z posledních šesti závodů. V celkovém hodnocení se tak drží mezi Lewisem Hamiltonem a Lancem Strollem, čímž se řadí v podstatě do klubu, do kterého míří i se svým týmem. V neděli však podle jeho slov nechybělo mnoho a na trať by zavítal safety car o něco dříve.

„V sedmé zatáčce jsem téměř vyletěl. Vážně, skoro jsem se skoro podělal. Byla to hloupá a moje největší chyba. Potom jsem však měl dobré tempo. Ke konci jsem si užil i bitvu s Lewisem. Nakonec mě předjel podobně jako v sobotním sprintu,“ řekl Cunoda.

Související zprávy

Diskuze