logo F1zpravy.czF1online.sk

O rok můžeme na sto procent bojovat o titul, hlásí odhodlaně Norris.

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Před necelými dvanácti měsíci započal McLaren cestu, která se může zastavit až na samotném vrcholu. Na Velké ceně Miami v roce 2023 ztratil Lando Norris na vítězného Maxe Verstappena 87 vteřin, Velkou cenu Miami v roce 2024 již vyhrál. Je tedy jasné, jakým směrem se ubírají myšlenky britského závodníka před rokem 2025.

Možná je trochu škoda, že v příští sezoně nám končí současný cyklus pravidel. Všechno totiž nasvědčuje tomu, že startovní pole se nám pěkně přibližuje. Ani letos bychom neměli souboj o titul zcela uzavírat, i když se Max Verstappen nadále zdá být v komfortní pozici.

Velká cena Miami však ukázala, že Red Bull nesmí letošní vývoj úplně zavrhnout. McLaren byl nesmírně silný, Ferrari je konzistentní v průběhu celé sezóny a navíc chystá do Imoly velký balíček vylepšení. I Lando Norris má před následujícími měsíci jednoznačné ambice.

„Na sto procent ano,“ odpověděl britský závodník na otázku televize Sky, zda může s McLarenem bojovat o titul v příští sezoně. „Mluvím to s oběma nohama pevně na zemi. Chci věřit, že máme dva skvělé závodníky. Také máme za sebou úžasný tým a jsme blíže než kdykoli předtím.“

„Jak jsem na začátku letošního roku řekl, že můžeme vyhrávat závody, tak bych měl mít dost sebedůvěry, abych tvrdil, že v příští sezoně můžeme udělat další krok,“ dodal Norris.

Jeho tým však čeká v následujících dvanácti měsících hromada práce, chce-li skutečně bojovat o nejvyšší mety. Lando však nadále potvrzuje svou důvěru a loajalitu McLarenu, kterému se zavázal na dlouhá léta dopředu. Nyní je třeba ji přeměnit na další úspěchy.

„V letošním roce rozhodně můžeme vyhrát více závodů,“ řekl Norris. „Myslím si, že můžeme konkurovat Red Bullu a čeká nás vzrušující souboj mezi námi, Red Bullem a Ferrari.“

„Stále nás čeká hodně práce a ještě nejsme na potřebné úrovni. Přijdou závody, ve kterých budeme dostatečně konkurenceschopní, ale v průměru nejsme úplně tam, kde chceme být. Stojíme nohama pevně na zemi. Víme, že máme práci, ale když po tomto závodě dopijeme poslední drink, řeknu všem, aby se vrátili do práce,“ ujistil Lando.

Související zprávy

Diskuze