logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappena Hamiltonův přestup pobavil, prohlásil Marko

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Přestup Lewise Hamiltona do Ferrari způsobil na startovním roštu ve Formuli 1 menší zemětřesení. Staré pořádky už neplatí a vše je najednou jinak. Tento krok měl vliv v podstatě na všechny kromě Red Bullu, kde si jezdeckou sestavu řeší ve vlastní režii a podle slov Helmuta Marka se ani trochu neobávají, že by Max Verstappen přestoupil do Mercedesu.

Jak reagovali na tento krok ostatní piloti? No, téměř všichni, podobně jako my ostatní, mluví o překvapení. Někteří však dali najevo svůj nedostatečný zájem, například Fernando Alonso měl prý tak plné ruce práce s ježděním a tréninkem, že o novinkách se dozvěděl až druhý den. Sama za sebe mluví i reakce Maxe Verstappena, kterou světu zprostředkoval poradce Red Bullu Helmut Marko.

„Jen ho to pobavilo,“ konstatoval Rakušan při otázce, jak Max Verstappen reagoval na přestup Lewise Hamiltona do Ferrari. Pobavil by ho však i telefonát od Tota Wolffa? Sám poradce Red Bullu totiž řekl, že šéf Mercedesu se při hledání náhrady za Lewise Hamiltona pokusí kontaktovat i trojnásobného mistra světa.

Marko neprozradil, zda se tak už stalo, ale z jeho reakce se nezdá, že by se Red Bull zvláště obával, že Verstappen nakonec svým přestupem překvapí podobně jako 1. února Lewis Hamilton. „Je to jeho úloha jako šéfa týmu. Musí udělat vše pro to, aby získal nejlepší jezdce,“ řekl Rakušan ve svém rozhovoru pro OE24.

„Ale ne, neobávám se toho. Max má dobrou paměť. V minulosti se toho stalo strašně moc. Stačí si vzpomenout na Silverstone nebo na Abú Zabí. Něco takového ve vás zanechá hlubokou stopu,“ řekl Marko.

Ten si očividně vůbec nepřipouští odchod Verstappena, když na otázku: „Co byste dělali, kdyby vám Max najednou řekl, že odchází?“, odpověděl: „To vylučuji.“

Neodpustil si však ironickou poznámku na adresu svého dávného nepřítele Tota Wolffa. Ten totiž s oblibou opakoval, jaký má s Lewisem Hamiltonem blízký a pevný vztah. Když tedy redaktor vznesl připomínku: „Wolff ne tak dávno řekl, že s Hamiltonem si jsou tak blízcí, že se mezi ně nevejde ani kus papíru…“, Marko se nedal dvakrát pobízet a odpověděl: „Nuže, smlouva s Ferrari se mezi ně vešla…“

Související zprávy

Diskuze