logo F1zpravy.czF1online.sk

Celou sezónu jsem jezdil dobře a zasloužil jsem si to, prohlásil spokojeně Sainz

Carlos Sainz a Max Verstappen
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:15

Carlos Sainz si dopřál svou pohádkovou rozlučku s Ferrari. Samozřejmě, sezóna ještě neskončila a pokud Ferrari bude pokračovat v této formě, možná to nebylo jeho poslední vítězství. Španělský závodník předvedl skvělý výkon po jeho skončení víkendu z něj byla cítit obrovská radost a úleva.

Není pochyb, že nedělní vítězství je v správných rukou. Carlos Sainz s přehledem získal pole position, a i když mu start nevyšel úplně dokonale, dokázal Maxe Verstappena opět předjet a od té chvíle si šel za zaslouženým vítězstvím. Podle jeho slov bylo toto vítězství ještě o něco sladší díky několika příjemným okolnostem.

„Tohle je jeden z nejlepších pocitů na světě a celý víkend jsem cítil velkou podporu mexických fanoušků. Mluvit španělsky vám tady vždycky pomůže. Cítil jsem se jako Checo, jako kdyby podporovali mě,“ řekl po závodě Carlos Sainz pro televizi Sky.

„Když jsem přijel do Mexika, měl jsem pocit, že vítězství je možné. Věděl jsem, že mě tento víkend přijde podpořit celá rodina – byla tu moje máma, před níž jsem ještě nikdy nevyhrál, můj táta a moji nejlepší přátelé. Říkal jsem si, že tento víkend se něco chystá a musím udělat vše pro vítězství. I když jsem si to na startu zkomplikoval, dokázal jsem to napravit a předjet Maxe. Od té chvíle jsem si závod užíval,“ uvedl velmi spokojený vítěz VC Mexika.

Carlos si po sobotní kvalifikaci neodpustil drobnou, ale pochopitelnou sebelítost. Ve Ferrari totiž strávil čtyři roky a zdá se, že tým je nyní v nejlepší formě za celou tu dobu. Carlos přispěl k vzestupu Ferrari významnou měrou, ale po sezóně musí uvolnit místo Lewisi Hamiltonovi. Uspokojením mu však může být skvělý závěr jeho poslední sezóny s týmem a možná i zisk titulu v Poháru konstruktérů.

„Všichni věděli, že chci ještě jedno vítězství s Ferrari a podle mě jsem si ho i zasloužil. Jezdil jsem dobře celou sezónu a vyvíjel maximální úsilí. Nechyběla mi motivace, ačkoli okolnosti nebyly nejjednodušší,“ řekl s úlevou Sainz.

„Chtěl jsem tomuto týmu dát všechno, odjel jsem několik dobrých závodů a toužil jsem vyhrát alespoň jeden. Nakonec se mi to podařilo v Mexiku před zraky mé rodiny. To ale neznamená, že se nepokusím vyhrát znovu,“ dodal se širokým úsměvem Carlos.

Související zprávy

Diskuze