logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz má „hořkosladké“ pocity: Ferrari bude za rok bojovat o titul beze mě

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:26

Ferrari zažilo v roce 2020 nejhorší sezónu za čtyřicet let. Na jejím konci tým zamával Sebastianu Vettelovi a přivítal ve svých řadách Carlose Sainze. Nebudeme si lhát, pro Scuderii to byly čtyři náročné roky. Nyní se tento hrdý italský tým nadechuje k další ofenzivě za mistrovským titulem, ale za tím se požene bez jednoho ze strůjců svého vzestupu.

Bude to jistě emotivní rozloučení. Carlos vybojoval s Ferrari první pole position i první vítězství. Nyní se Scuderií živí naději na Pohár konstruktérů. Kdyby se mu to spolu s Charlesem Leclercem podařilo, byla by to krásná tečka. Ještě větší úspěchy by však mohly přijít v roce 2025. Bude Ferrari za rok útočit i na jezdecký titul?

Pokud ano, Carlos Sainz to bude sledovat z Williamsu, pravděpodobně někde ze středu pole. I když za ty čtyři roky dosáhl úspěchů, teď má španělský závodník pocit, že odchází v tom nejlepším možném okamžiku. „Z této pole position mám skvělý pocit vzhledem k tomu, jak dobré je toto auto a jak dobře jezdím v poslední době,“ řekl Carlos po kvalifikaci v Mexiku.

„Zároveň je to však hořkosladký pocit, protože Ferrari v příštím roce může bojovat o titul a já u toho nebudu. Myslím, že jsem byl docela důležitou součástí tohoto týmu v posledních čtyřech letech a snažil jsem se ho připravit na boj o titul,“ řekl trochu zklamaně Sainz.

Opravdu to vypadá, že Carlos měl smůlu na načasování, ale i takový je život, zejména ten sportovní. Šestinásobný držitel pole position však neskrýval zklamání při pomyšlení na to, co možná čeká Ferrari v roce 2025. „Skutečnost, že jezdím tak dobře a zároveň prožívám posledních pět závodů s tímto týmem, mě určitě… nevím, jak to vyjádřit, ale není to příjemný pocit,“ přiznal Sainz.

„Je to tak, jak to je. Pojedu do toho naplno, pokusím se vyhrát závod, vystoupit na pódia a užít si to. Potom budu myslet na příští sezónu,“ dodal rodák z Madridu.

Související zprávy

Diskuze