logo F1zpravy.czF1online.sk

Kolem Red Bullu se opět roztáčejí spekulace. Podle Sawarda pošilhávají po Colapintovi

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 16:02

Napsali jsme to už několikrát a napíšeme to znovu. Poslední volnou sedačku pro rok 2025 možná má Sauber, ale Red Bull oficiálně nepotvrdil budoucnost Sergia Péreze ani Liama ​​Lawsona. Přestože Mexičan podepsal smlouvu, Christian Horner výslovně odmítl potvrdit, že v týmu zůstane i v roce 2025. Jak se dá předpokládat, ke spekulacím není v paddocku F1 nikdy daleko.

Když tým Visa Cash App RB oznámil odchod Daniela Ricciarda a nástup Liama ​​Lawsona, v krátkém stanovisku stáje nepadlo nic o roce 2025. Samozřejmě, je velmi reálné, že současné jezdecké dvojice obou týmů budou pokračovat i v nové sezóně, ale to není oficiálně potvrzeno.

Nikdo není větší expert na spekulace než veterán formulové žurnalistiky Joe Saward. Toho mexičtí fanoušci na sociálních sítích téměř „sežrali“, když informoval o tom, co kolovalo paddockem v Singapuru. Šlo o známou zprávu, že Sergio Pérez může oznámit konec kariéry na domácí půdě v Mexiku. Angličan výslovně neřekl, že se to stane, jen to uvedl jako spekulaci, která se nesla paddockem v Singapuru. Odezva v Mexiku byla tak silná, že na ni reagoval i samotný Pérez, když zveřejnil video známé scény „I am not leaving“ ze známého filmu Vlk z Wall Street.

Nyní Saward opět nepotěšil mexické fanoušky a znovu avizuje, že možná to bude nakonec Checo, kdo zůstane pro rok 2025 bez místa. „Fanoušci Péreze se v poslední době cítí nepříjemně při pomyšlení na budoucnost svého hrdiny,“ napsal Angličan ve svém tradičním blogu.

„Lidé mohou být hrubí na posla těchto zpráv, ale pravda nakonec vyjde najevo. Počkejme si do konce roku a uvidíme, co bude v sezóně 2025, ale Liam Lawson odvedl v kokpitu VCARB fantastickou práci. Zdálo se mi, že radost lidí v Red Bullu souvisela se skutečností, že možná našli řešení svého problému,“ uvedl Saward.

Ano, nejednoho z nás napadlo, že Lawson může skončit v Red Bullu už v roce 2025. Ostatně, říkají to i zahraniční komentátoři. Sám Christian Horner odmítl komentovat jakékoli plány pro Péreze a Lawsona na rok 2025. Oficiálně je prozatím potvrzeno jen setrvání Cunody a Verstappena.

„Zároveň možná našli řešení pro případný odchod Lawsona z týmu VCARB, protože Franco Colapinto odvádí pro Williams skvělou práci a na rok 2025 nemá sedačku, protože jeho tým se zavázal Alexi Albonovi a Carlosi Sainzovi. Říká se, že Red Bull nyní pošilhává po Francovi. Sainz a Albon mají zůstat ve Williamsu minimálně do konce roku 2026, takže pro něj nemají místo, zatímco Red Bull potřebuje kvalitního mladíka,“ konstatoval Saward.

Inu, načasování ani nemůže být lepší. Před námi je Velká cena Mexika.

Související zprávy

Diskuze