logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez může skončit jako Ricciardo, varuje Coulthard

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 23:53

Mediální spekulace se staly každodenní součástí života Sergia Péreze. Mexičan si na to za poslední tři roky musel zvyknout, ale určitě je to stále nepříjemné. Christian Horner dal po odchodu Daniela Ricciarda najevo, že Mexičan nemá jisté místo pro rok 2025. David Coulthard ho také varoval, že může skončit podobně jako Daniel Ricciardo.

Pérez před novináři vyjádřil touhu, že kariéru by chtěl ukončit z vlastní vůle, ne když k tomu bude nucen. Takové pocty se však ve Formuli 1 dočkají jen ti nejšťastnější a nejúspěšnější. Checo řekl, že o jeho kariéře rozhodne i rodina a čtyři děti, ale v tuto chvíli je odhodlán pokračovat. Zdůraznil přitom, že má smlouvu na další dvě sezóny. Bude však pilotem Red Bullu i na konci sezóny 2026?

Podle posledních vyjádření Christiana Hornera jím nemusí být ani na začátku ročníku 2025. I bývalý pilot David Coulthard varuje před osudem pilotů, kteří dlouhodobě nedodávají kvalitní výsledky. „Pérez si v Baku počínal brilantně, ale jedna vlaštovka léto nedělá,“ varuje Skot.

„Jeden dobrý výsledek není to, co očekáváte od vaší… nuže, on je v tom týmu jasná dvojka. Řekl bych, že Baku provázela velká úleva, ale Singapur přinesl tak trochu návrat do reality. Pokud po zbytek sezóny nebude sbírat solidní body, může jít podobně jako Daniel Ricciardo z kola ven. Ano, i Péreze může postihnout stejný osud,“ upozorňuje Coulthard.

Mezitím se bude spekulovat a spekulovat. Jednu z nejnovějších a zároveň nejzvláštnějších spekulací přinesl známý britský novinář Joe Saward, podle něhož se po paddocku v Singapuru šířila vskutku zvláštní klebeta. „V Singapuru se objevila zajímavá spekulace, že Pérez a Red Bull vypracovali plán, podle něhož Checo oznámí v Mexiku konec kariéry. Odešel by tak o něco klidněji a nikdo by ho nevyhodil, což příliš neublíží prodejům Red Bullu v Americe. Tým by se tak pro rok 2025 mohl poohlížet po novém jezdci,“ napsal Saward.

Na britského novináře se následně sesypala přívalová vlna nenávisti ze strany mexických fanoušků. Na sociální síti X později napsal, že nikdy je za jeden den nezablokoval tolik lidí jako po vydání článku s touto spekulací. „Je úžasné, kolik lidí nedokáže pochopit rozdíl mezi informováním o spekulaci a prohlášením, že tato spekulace se zakládá na pravdě,“ bránil se Saward.

Je však možné, že přesně na tuto fámu reagoval i sám Pérez na sociálních sítích, když zveřejnil video ze známé scény filmu Vlk z Wall Street, která mluví za vše.

Související zprávy

Diskuze