logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz lituje ztráty vítězství, ale těší ho forma Ferrari: Byli jsme nejrychlejší

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:58

Ferrari bylo na všestranné trati jako Austin o devatenáct sekund rychlejší než všichni ostatní. Ano, Lando Norris a Max Verstappen ze sebe navzájem vytloukali duši přes deset kol a ztratili při tom spoustu času, ale nikdo nečekal, že Ferrari předvede na této trati, která měla vyhovovat jiným, takové dominantní představení.

Scuderia využila, že má vyrovnanou jezdeckou dvojici. I když ve sprintu to téměř skončilo nehodou týmových kolegů, v závodě se ukázala kolektivní síla Ferrari. I když Carlos Sainz nakonec skončil na nepopulárním druhém místě a po závodě neskrýval zklamání, výkonnost červeného monopostu i jeho naplnila velkou spokojeností.

„Je to velký den pro Ferrari,“ prohlásil Sainz spokojeně pro televizi Sky. „Ukázali jsme, že v závodním tempu jsme pohodlně nejrychlejší na trati. Měli jsme skvělou příležitost k vítězství a Charles se jí chopil díky dobrému startu.“

„Bohužel, já jsem měl trochu smůlu při souboji Landa s Maxem a zůstal jsem tam uvězněn. Obecně však po takovém víkendu musím být hrdý. Myslím, že jsem jezdil velmi solidně. Měli jsme také problém v prvním stintu, kvůli kterému jsem ztratil DRS a také kontakt s Charlesem. Na tvrdých pneumatikách jsem měl velkou rychlost a dotahoval jsem se, ale už bylo příliš pozdě,“ řekl trochu zklamaně Sainz.

Ten v úvodu závodu vyslal poněkud znepokojivou zprávu na boxovou zeď. Nejprve hlásil, že nemá dostatečný výkon na výjezdu ze zatáček, a poté prý cítil palivo v kokpitu. Po asi dvou dramatických kolech mu ale inženýr Ricardo Adami oznámil, že problém je vyřešen.

„Opravdu nevím, co se stalo, musíme se na to podívat. Muselo to souviset s pohonnou jednotkou, protože se to vyřešilo docela rychle. Pořádně to prozkoumáme,“ slíbil španělský závodník.

Před námi je posledních pět závodů a Ferrari v Texasu ukázalo, že může uspět kdekoli. Takový výkon na univerzálním okruhu jako Austin dává mužům v červeném naději do dalšího průběhu. Scuderia momentálně ztrácí na McLaren 48 bodů, což není neřešitelná ztráta. „Cílem je Pohár konstruktérů. McLaren má určitě výhodu s jejich bodovým náskokem, ale my nejsme tak daleko, aby si mohli spokojeně odfouknout, zvlášť když budeme pokračovat s takovými víkendy,“ řekl Sainz.

„Zůstává pět závodů a podle mě představoval dnešek nejlepší příležitost k mému poslednímu vítězství s Ferrari. Doufám však, že dostanu další šanci a příště mi to vyjde,“ řekl s nadějí Carlos.

Související zprávy

Diskuze