logo F1zpravy.czF1online.sk

Buď bojujeme o pole position, nebo jsme ztraceni, říká Russell

George Russell
© Mercedes/LAT Images
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 15:52

George Russell se stal důležitým hráčem kvalifikace v Austinu. Po jeho pátečním boji o pole position byste si možná řekli, že opět soupeřil v čele, ale jeho Mercedes se v sobotu pohyboval téměř v „území nikoho“. Vše vyvrcholilo Russellovou nehodou v závěru Q3, která v podstatě rozhodla o pořadí v nejlepší desítce.

I když takový náraz nikdy není příjemný, Norrisovi výrazně pomohl k pole position. Max Verstappen do té chvíle vypadal jako favorit a sám Lando přiznal, že Red Bull se zdál být nejrychlejší. Nizozemec to však v závěru Q3 nemohl potvrdit, protože Russell havaroval a znemožnil ostatním zlepšit své časy.

„Ano, jsem v pořádku, děkuji,“ ujistil všechny Russell před mikrofonem televize Sky. Následně se rozpovídal o nehodě. „Pokud mám být upřímný, nejsem si jistý, co se stalo.“

„Měl jsem velmi dobré kolo až do dvanácté zatáčky. Můj čas byl průběžně lepší o dvě a půl desetiny. Tam jsem však ztratil čas, podobně jako Lewis v pátek. Přesto jsem stále jel za asi desetinovým zlepšením. Přijel jsem do poslední zatáčky, zatočil jsem a auto se obrátilo proti mně,“ řekl Russell.

Z opakovaných záběrů to vypadalo, že George se do zatáčky vřítil příliš rychle a možná žádal od svého auta i pneumatik příliš mnoho. On sám to však považoval jen za možné vysvětlení. „Překvapilo mě to, ale možná jsem na to až příliš tlačil. Jsem zklamaný, že jsem způsobil škody a mechanici nyní budou opravovat auto, ale zároveň jsem zmatený. Jak jsme s Lewisem v pátek mohli bojovat o pole position, ale dnes jsme byli ztraceni?“ ptal se Russell.

Ten během kvalifikace řekl do vysílačky, že monopostu „něco chybí“ ve srovnání s pátkem. „Auto nepůsobilo kompaktně, ale v pátek přicházela rychlost velmi snadno. Dnes ráno i odpoledne to však vypadalo jako vždy. Když najdeme ideální okno, máme auto schopné bojovat o pole position a vítězství, ale když se nám to nepodaří, jsme ztraceni,“ vysvětlil George.

Související zprávy

Diskuze