logo F1zpravy.czF1online.sk

Získat Hamiltona prý nebylo obtížné. Už jako junior uvažoval o Ferrari, říká Vasseur

Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:47

Ferrari pod vedením Frédérica Vasseura udělalo jeden z největších tahů ve své bohaté historii. Podobně jako v roce 1995, kdy Jean Todt angažoval Michaela Schumachera, i jeho krajan Vasseur vydal podpisem smlouvy s Lewisem Hamiltonem jednoznačné stanovisko. Podle slov Freda je rozhodnutí sedminásobného mistra světa důkazem, že jeho tým je na správné cestě.

Rok 2025 bude, mimo jiné, rokem zajímavých jezdeckých srovnání. Jedno takové nabídnou také Charles Leclerc a Lewis Hamilton. Britský šampion svým přestupem do Ferrari potvrdil slova Sebastiana Vettela, že „každý je fanouškem Ferrari“.

Podle šéfa Ferrari Frédérica Vasseura nebyla jednání s Hamiltonem náročná. Samozřejmě chtěl určité výkonnostní záruky, ale to by v jeho pozici žádal každý jezdec. Jinak probíhala vyjednávání hladce, protože červená kombinéza prý byla snem brzy bývalého pilota Mercedesu dávno před jeho příchodem do Formule 1.

„Nebylo těžké přesvědčit Lewise,“ prohlásil Vasseur, kterého cituje Motorsport.com. „Vzpomínám si, jak jsme v roce 2004 společně závodili ve Formuli 3. V té době měl podepsanou smlouvu s McLaren-Mercedes, ale už tehdy přemýšlel, že dříve či později přestoupí do Ferrari.“

„Mluvili jsme o tom už dříve. Vždy měl v sobě touhu po přestupu do tohoto týmu. Samozřejmě stále platí, že je závodní pilot a chce výkonnostní záruky. Pro něj je tento aspekt vždy na prvním místě,“ konstatoval Vasseur.

Ten je na svůj největší úlovek právem pyšný. Ferrari pod jeho vedením udělalo viditelný krok vpřed, a i když sezóna 2024 nebude nejúspěšnější v dějinách Scuderie, tým se alespoň virtuálně dostal do boje o titul. Scuderia si získala respekt a dařilo se jí po technické i provozní stránce.

„Pokud si vybral Ferrari, pro mě je to potvrzení, že dokážeme postavit správné auto. To je náš nejvyšší cíl a jezdec jako Lewis k nám nepřijíždí na prázdniny. Pokud mám mluvit za sebe, podle mě jsme po výkonnostní stránce na dobrém místě,“ prohlásil Vasseur. „Potřebujeme udělat další krok vpřed a investujeme velké zdroje do našeho dalšího projektu.“

Související zprávy

Diskuze