logo F1zpravy.czF1online.sk

Binotto by nepodepsal Hamiltona? Svůj názor si raději nechám pro sebe, vzkázal Sainz

Mattia Binotto a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:29

Kdyby Mattia Binotto zůstal šéfem Ferrari, Lewise Hamiltona by nepodepsal. Znamenalo by to však, že by si ponechal Carlose Sainze? Právě on totiž španělského závodníka podepsal v době první vlny pandemie a poté s ním prodloužil kontrakt o další dva roky. Sympatie tam tedy rozhodně byly, ale sám Carlos říká, že se k Binottovi raději nebude vyjadřovat.

Švýcarský rodák se v létě vrátil na formulovou scénu. Bývalý šéf motorového oddělení, technický ředitel a nakonec i šéf celé Scuderie by prý svůj tým řídil jinak než Frédéric Vasseur. Ten v zimě vyslal jednoznačné stanovisko, když podepsal smlouvu s Lewisem Hamiltonem.

Tento krok však na Binotta neudělal velký dojem. „Ne. Udělal však velmi dobře, že šel do Ferrari. Souhlasím s jeho rozhodnutím. Ferrari zaměřilo zrak na jiné jezdce. Pokud je tím hlavním talentem Leclerc, myslím si, že on měl být ten, koho měli svým způsobem dovést ke konečnému cíli,“ odpověděl dlouholetý zaměstnanec na otázku Corriere della Sera, zda by podepsal kontrakt s Lewisem Hamiltonem.

V rozhovoru pro deník Marca, na který odkazuje portál PlanetF1.com, byl s těmito slovy konfrontován i Carlos Sainz. Ten sice řekl, že má na toto vyjádření vyhraněný názor, ale odmítl se o něj podělit se světem.

„Binotto řekl, že by nepodepsal Lewise?“ zeptal se španělský závodník. Nakrátko se zamyslel a potom řekl: „Do toho se nechci plést. Svůj názor si raději nechám pro sebe a jednoho dne vám ho povím při večeři.“

Sainz kromě toho řekl, že nepochybuje o budoucím úspěchu spojení Charles Leclerc – Lewis Hamilton. „On i Leclerc jsou skvělí jezdci. Jsem si jist, že si budou rozumět,“ konstatoval.

Těžko říct, jestli chtěl s Binottem souhlasit, nebo se mu postavit na odpor. Je ovšem pravda, že právě Mattia s ním podepsal hned dvě dvouleté smlouvy. Právě on se v roce 2020 rozhodl, že už nechce pokračovat ve spolupráci se čtyřnásobným mistrem světa Sebastianem Vettelem a raději podepíše méně prověřeného Sainze, který do té doby závodil jen v týmech středu pole a v roce 2018 mu reálně hrozil vynucený odchod z Formule 1. Zakovi Brownovi se však nepodařilo podepsat Ricciarda, a tak nakonec sáhl po Carlosovi.

Španělský závodník momentálně končí své čtyřleté působení ve Ferrari a v příštím roce ho čeká obrovská výzva s týmem Williams. Těžko říct, jak to bude vypadat a jak dopadne jeho srovnání s Alexem Albonem. Rozhodně ho však v týmu středu pole nečeká nic jednoduchého.

„Moji hlavu stále více motivuje nadcházející projekt s Williamsem. S každým dnem si tělo žádá změnu, ale před rozloučením chci vyhrát ještě jednou s Ferrari,“ prohlásil Sainz.

„Ať se do konce sezóny stane cokoliv, chceme ji zakončit co nejlépe, se ziskem pódií nebo vítězství. Hlavou jsem pořád s Ferrari a pak chci dosáhnout toho samého, nebo ještě více, s novým týmem. Ve zbývajících závodech mi však zejména Mexiko a Las Vegas nabídnou nejlepší příležitost k dalšímu vítězství s Ferrari,“ vzkázal rodák z Madridu.

Související zprávy

Diskuze