logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton se ve Ferrari rychle najde, míní Wolff

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 20:43

Lewise Hamiltona čeká přes zimu velká změna. Poprvé od svého příchodu do Formule 1 opustí britské týmy svou mentalitou a okusí, co je to italská vášeň, temperament a možná i tradiční interní politika. Toto Wolff nepochybuje o tom, že se dokáže v novém prostředí rychle najít.

Před zcela jinou mentalitou a způsobem práce ve Ferrari už Lewise Hamiltona varovali mnozí, včetně bývalého šéfa Scuderie Stefana Domenicaliho a Jensona Buttona. V Maranellu zažije novou kulturu a úplně jiný přístup k závodění.

„Hodně lidí říká, že to bude opravdu náročné. Já si ale myslím, že pokud tvrdíte, že to bude opravdu náročné, tak je to často přesně naopak,“ prohlásil Toto Wolff, který o rychlosti adaptace Lewise Hamiltona nepochybuje. „Ferrari je skvělý tým, má vynikající lidi, překypuje emocemi a vášní, a proto se s ním pojí tlak. Já však věřím, že najdou způsob, jak spolupracovat.“

I vzhledem k tomu, že Hamilton celou svou kariéru strávil v týmech s britskou mentalitou, mnozí jeho volbu neschvalují. Sedminásobný šampion však vyjádření skeptiků ignoruje. Sám ví, co je pro něj nejlepší.

„Ani na okamžik jsem o tom nepochyboval a poznámky jiných lidí se mnou vůbec neotřásly,“ ujistil před časem Lewis Hamilton. „Dokonce i dnes lidé třepou nesmysly a bude to tak pokračovat po zbytek roku. Já jen musím udělat to, co jsem udělal i naposledy,“ vzpomněl si na rok 2012, kdy ho lidé podobně varovali před přestupem z McLarenu do Mercedesu. „Jen vy víte, co je pro vás správné. Pro mě to bude vzrušující období.“

Z Lewise Hamiltona po skončení kariéry mohl být skvělý ambasador Mercedesu. To po působení ve Ferrari nebude tak jednoduché, ale Toto Wolff ujišťuje, že navždy bude patřit ke stříbrným šípům.

„Myslím si, že za posledních dvanáct let jsme s Lewisem zažili skvělé časy,“ zavzpomínal si Toto Wolff. „Navždy zůstane součástí rodiny. Samozřejmě, jako soupeře se ho za rok pokusíme porazit. Kimi se přidá k Georgeovi a dodá nám jasný impuls, přinese mládí a čerstvou krev. Už vnímáte ty úsměvy ve společnosti, že máte v monopostu osmnáctiletého mladíka.“

„Na druhou stranu, v některých chvílích by tým určitě dokázal profitovat z Lewisových zkušeností. Kimi se toho bude muset hodně naučit, ale tohle je pro tým správná věc. Nikdo by to neudělal jinak,“ doplnil.

Související zprávy

Diskuze