logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz přiznal chybu a omluvil se: Přecenil jsem úroveň přilnavosti

Carlos Sainz
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 18:44

Katastrofa pro Ferrari v Singapuru. I když to na první pohled nevypadalo lichotivě, podle Charlese Leclerca měl tým i v kvalifikaci dobrou formu. Když však přišla Q3, všechno se pokazilo. Problém se zahřívacími dečkami v garáži Leclerca a nehoda Carlose Sainze posadili Ferrari do páté řady. Tento tým si měl v Singapuru počínat mnohem lépe, ale jeho vyhlídky před nedělním závodem nejsou po kvalifikaci vůbec růžové.

Španělský závodník zažil určitě jednu z nejzvláštnějších nehod ve své kariéře. Když před prvním pokusem v Q3 pustil před sebe Oscara Piastriho a šlápl na plyn, aby zahájil rychlé kolo, jeho Ferrari se odtrhlo a Španěl se zastavil až v bariéře. Zničil auto a s ním i své naděje na lepší výsledek než desáté místo na startu nedělního závodu.

„Byl to velmi zvláštní incident,“ začal Sainz své vysvětlení pro televizi Sky. „V posledním sektoru jsem musel pustit několik aut před sebe a moje pneumatiky hodně vychladly. Když jsem rozjížděl své kolo, prostě jsem přecenil úroveň přilnavosti na studených gumách.“

„V Q3 nechcete ztratit žádnou setinku nebo tisícinku, kterou bych na studených pneumatikách beztak ztratil. Stalo se a poučím se z toho. I když to bylo zvláštní, ukazuje to, jak náročná byla práce s pneumatikami tento víkend,“ dodal Carlos.

Před mikrofonem F1 TV se omluvil svému týmu za nešťastné, ale zbytečné škody. „Omlouvám se týmu a také všem, protože takto nechcete dokončit kvalifikaci. Tento víkend jsme se hodně trápili s pneumatikami a teplotami. Dnešek byl jeden z těch špatných dnů,“ řekl Sainz.

Ferrari mělo před tímto víkendem poměrně solidně našlápnuto. Fantastické závody v Monze a Baku restartovaly šance Scuderie v Poháru konstruktérů, ale tomu může v Singapuru odzvonit. Start z devátého a desátého místa na trati, kde se těžko předjíždí, Ferrari nedává v neděli velké šance.

„V kvalifikaci jsme se trápili při přípravě pneumatik, ale když přijde závod, dostaneme se do rytmu a pneumatiky do závodního okna, obvykle jsme na tom dobře. Myslím si tedy, že když se v neděli dostaneme do tempa, pořád můžeme být dost silní,“ řekl Sainz.

Související zprávy

Diskuze