logo F1zpravy.czF1online.sk

Leclerc doufá, že se v sobotu obraz nezmění, ale předpokládá mnohem vyrovnanější boj

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 20:17

Ferrari vstoupilo do tohoto víkendu tím nejlepším možným způsobem a potvrdilo roli jednoho z největších favoritů. Baku a Singapur měly být pro Scuderii ideálním bojištěm – v Ázerbájdžánu tým bojoval o vítězství a na okruhu Marina Bay také ukazuje svou sílu. Charles Leclerc a Carlos Sainz se po pátku shodli, že jejich monopost by měl být dost dobrý, aby se zapojil do boje o nejvyšší příčky.

Velká pozornost bude po prohře v Ázerbájdžánu a kvalifikačních úspěších z posledních let upřena zejména na Charlese Leclerca. Ten skončil na pódiu čtyřikrát v řadě a Ferrari by mělo být minimálně ve hře o další, ale po pátečních trénincích v Singapuru musí mít tento tým ještě vyšší ambice.

„Cítil jsem se dobře, ale pořád máme nějakou práci. Z vozu jsem neměl takový pocit, jaký jsem očekával, takže se to pokusíme zlepšit. Kromě toho je trochu nevyzpytatelná předpověď počasí a musíme se velmi rychle přizpůsobit,“ řekl po pátku Charles Leclerc, který přesto projevil spokojenost.

„Nemůžeme spoléhat na dobrý pátek, ale byl to určitě jeden z těch lepších dnů. Je to dobrý odrazový můstek, ale musíme pokračovat v tlaku. Chtěl bych trochu zlepšit vyvážení a také si dát záležet na tom, abych zajel kolo bez chyb. Když se nám to povede, zítra bychom na tom měli být dobře,“ dodal spokojeně monacký závodník.

Leclerc je v Singapuru, a na městských okruzích obecně, velmi úspěšný. Kvalifikaci na okruhu Marina Bay ovládl dvakrát a na základě průběhu úvodních tréninků patří mezi favority i letos. „Myslím, že jsme ve hře. Doufám, že se celkový obraz před sobotou příliš nezmění,“ konstatoval s nadějí Leclerc.

„Bylo by však překvapivé, kdyby časový rozdíl sedmi desetin mezi mnou a třetím místem zůstal stejný. Určitě si myslím, že v sobotu bude pole mnohem vyrovnanější,“ uzavřel Charles.

Jeho týmový kolega Carlos Sainz ve druhém tréninku mírně zaostal, ale minimálně v prvním potvrdil, že Ferrari patří v Singapuru k nejlepším. Tento okruh se řadí k posledním v této sezóně, kde by se monopost SF-24 měl cítit jako ryba ve vodě. Zůstává v podstatě už jen Las Vegas, ale v Nevadě to bude i letos velká neznámá.

Španělský závodník kromě toho bojoval s problémy s brzdami a neabsolvoval úplně hladký den. „Zdá se, že páteční problémy s brzdami jsou pro náš tým v této sezóně běžnou záležitostí. Dnes jsem přišel na řadu já a ve druhém tréninku jsem se trápil s nekonzistencí brzd, což neprospívá vaší sebedůvěře a přípravě na víkend,“ řekl po pátku Carlos Sainz.

„Kromě toho jsme ale byli docela rychlí, takže mi to nedělá velké starosti, pokud se nám v sobotu podaří dát všechno dohromady. Myslím si, že naše auto je dost silné, aby nás dostalo do boje o pole position a vítězství. Lando je ovšem také rychlý a Mercedes s Red Bullem zatím neukázali vše, co v nich je, takže podle mě stojíme na prahu dalšího zajímavého víkendu,“ dodal Sainz.

Související zprávy

Diskuze