logo F1zpravy.czF1online.sk

Speciální lakování představil do Singapuru i McLaren

Lakovanie McLarenu
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:56

Mercedes, VCARB a nakonec i McLaren budou pod umělým osvětlením v Singapuru jezdit se speciálním lakováním. Původně se měl představit v nových barvách i Red Bull, ale tým tento nápad zavrhl, jelikož ve vyrovnaném boji nemůže ztratit jedinou setinku sekundy. McLaren však takový problém zjevně nemá a představil další speciální lakování. Inspiroval se osmdesátými a devadesátými lety.

Je očividné, že při tvorbě speciálního lakování bude McLaren vážit o nějaké to kilo víc. Tradiční černou totiž nahradí bílá. Jde o odkaz na slavné „Marlboro“ lakování z éry rivality legendárních Ayrtona Senny a Alaina Prosta.

Prvky tohoto vzhledu obsahuje také letošní lakování McLarenu. Čisté a hranaté linie byly doménou Rona Dennise a na tyto navázal tým i v letošním roce. Problém je v tom, že současné barvy stáje v ničem nepřipomínají ty z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To se však v Singapuru změní a černou nahradí bílá. Je to dost příjemná změna s ohledem na stále rozšířenější tmavé lakování a holý karbon.

Tým představil nové barvy pod označením „znovuzrození legendy“, což dobře koresponduje s image a komunikací pod vedením Zaka Browna. Jde o odkaz na staré časy z let 1981 až 1996, ale ve skutečnosti bude stáj promovat svého sponzora OKX, který již inspiroval nejedno speciální lakování tohoto týmu. Bílá je odkazem na éru Senny a Prosta, červenou na autě neuvidíme, jelikož tým zůstává věrný své papájové oranžové. Kolem kokpitu McLaren umístil jména třinácti jezdců z té doby včetně Senny, Prosta či Nikiho Laudy.

Tým chce oficiálně představit nové barvy až ve čtvrtek večer, a proto nezveřejnil téměř žádné fotografie. Pozor si dávali i mechanici v garáži a při skládání monopostu poctivě zakrývali všechny důležité prvky lakování.

Související zprávy

Diskuze